Mechelse Herder

Mechelse Herder

Pup-ID: 002456864

 • Mannelijk
 • 27 Augustus 2021
 • Bruin
 • Kortharig
 • Informatie:

  Rico

  2 jaar oud, veel energie, woont in tuin/garage, reu, door omstandigheden zijn we niet vaak thuis , niet gesteriliseerd, niet naar hondenschool gegaan wegens geen tijd. We zouden graag een nieuw thuis vinden voor hem. Dank u

Heeft u nog vragen over deze Mechelse Herder?

Gelieve contact op te nemen met de eigenaar: +32 465 48 16 29 / xingkai2003@gmail.com

De Mechelse Herder: Een veelzijdige en intelligente hond

De Mechelse Herder, ook wel bekend als de Belgische Herder of Malinois, is een hond van Belgische afkomst en staat bekend om zijn veelzijdigheid en intelligentie. Het is een populaire keuze voor zowel werkhonden als gezelschapshonden. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de geschiedenis, persoonlijkheid, training en toepassingen van de Mechelse Herder.

Geschiedenis van de Mechelse Herder

De Mechelse Herder is ontstaan in de stad Mechelen in België, waar de honden oorspronkelijk werden gefokt als herdershond. In de loop der jaren is de Mechelse Herder ook ingezet voor andere taken, zoals bewaking, politiewerk en militaire doeleinden. De hond is in de loop der tijd steeds populairder geworden en wordt nu wereldwijd gewaardeerd om zijn veelzijdigheid en prestaties.

Persoonlijkheid van de Mechelse Herder

De Mechelse Herder is een zeer intelligente en energieke hond. Hij is zeer loyaal aan zijn baas en heeft een groot aanpassingsvermogen. Het is een zeer waakzame hond die zijn gezin beschermt tegen indringers en vreemden. Vanwege zijn intelligentie en energie moet de Mechelse Herder voldoende worden uitgedaagd en gestimuleerd om verveling en destructief gedrag te voorkomen.

Training van de Mechelse Herder

Vanwege de intelligentie en het leervermogen van de Mechelse Herder is training essentieel om de hond gehoorzaam en onder controle te houden. Het is belangrijk om op jonge leeftijd te beginnen met trainen en consequent te zijn in de training. Socialisatie is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de hond goed omgaat met andere dieren en mensen. De Mechelse Herder kan getraind worden voor diverse taken, zoals politiewerk, bewaking, speuren en behendigheid.

Toepassingen van de Mechelse Herder

De veelzijdigheid en intelligentie van de Mechelse Herder maken hem geschikt voor diverse toepassingen. Zo wordt hij vaak ingezet als politiehond of bewakingshond vanwege zijn waakzame karakter en snelle reactievermogen. Daarnaast kan de hond ook worden getraind voor zoek- en reddingsoperaties en behendigheidswedstrijden. De Mechelse Herder is ook een geweldige metgezel voor actieve gezinnen die van wandelen, joggen en andere buitenactiviteiten houden.

Conclusie

De Mechelse Herder is een veelzijdige en intelligente hond met een rijke geschiedenis en diverse toepassingen. De hond is geschikt voor zowel werkhonden als gezelschapshonden en kan worden getraind voor diverse taken, van politiewerk tot speuren en behendigheid. Het is belangrijk om de hond voldoende uit te dagen en te stimuleren om verveling en destructief gedrag te voorkomen. Als je op zoek bent naar een loyale en energieke hond, is de Mechelse Herder zeker een aanrader!

Gekende aandoeningen

 • Elleboogdysplasie (aandoening elleboog)
 • Heupdysplasie (ontwikkelingsstoornis heup)