Mini Bull Terrier


LAND VAN HERKOMST : Engeland

GESCHIEDENIS
Deze minihond werd teruggefokt van de kleinere standaard Bull Terriër om zijn grotere broer bij te staan in het rattenvangen. De Mini Bull (of Kleine Slag Bull Terriër) van nu heeft niet de problemen die andere minirassen vaak hebben. Het ras werd eens gezien als slechts een afgeleide van de standaard Bull Terriër, maar niet zo lang geleden zijn de kennenclubs begonnen het ras te registreren. Tegen het einde van de 19de eeuw waren de vier kg. zware Mini Bulls zeer in de mode in Groot-Brittannië, maar dit vervaagde na verloop van tijd. In 1930 begon met dit ras weer terug te fokken. De hondjes wogen zo'n 9 kg, maar misten een goed gevormd hoofd en het gladiatorachtige vuur waar het ras zo bekend om stond. 

IDEALE RASKENMERKEN
De Miniature Bull Terriër is goed in balans en goed gebouwd. Hij is zo'n 26 tot 36 cm groot en lijkt als twee druppels water op zijn grotere broer, de Bull Terriër. Het naar beneden gerichte, eivormige hoofd, wat karakteristiek is voor de Bull Terriër, wordt gesierd door sterke en gezonde tanden. Het lichaam is afgerond met een diepe borst. De rug is kort en sterk, net als zijn staart. Het gewicht moet in evenwicht zijn met de afmetingen.

AARD
De Miniature Bull Terriër van vandaag heeft nog de ziel van de Bull Terriër en zijn evenwichtige natuur. Hij is zeker niet onderhevig aan extremiteiten van de kleine gezelschapshondjes. Deze hond is vanwege zijn afmetingen en gedrag uitermate geschikt om in flats of appartementen te wonen. Indien hij in een gezin met kinderen goed wordt opgevoed, is de hond zeer welwillend en beschermend voor zijn bazen.


  • Dystocia (moeilijke geboorte)
  • Lensluxatie (loslating van de lens)
Airedale TerrierAkita InuAlaska MalamuteAmerican BullyAmerikaanse BulldogAmerikaanse Cocker SpanielAmerikaanse Staffordshire TerrierAnglo-français de petite vénerieAppenzeller SennenhondArgentijnse DogAustralische HerderAustralische VeedrijvershondBasset HoundBeagleBerner SennenBichon FriséBiewer yorkshire terrierBoheemse HerderBolognezerBolonkaBoomerBordeaux DogBorder CollieBoston TerrierBoxerBrusselse GriffonBull TerrierBullmastiffCairn terrierCane CorsoCavalier King Charles SpanielChihuahuaChinese NaakthondChow ChowCoton de TulearDalmatierDobermannDuitse DogDuitse HerderDuitse PinscherDwergkeesEngelse BulldogEngelse Cocker SpanielEngelse PointerEngelse Springer SpanielFlat coated retrieverFox TerrierFranse BulldogGolddust Yorkshire TerrierGolden RetrieverGordon SetterHavanezerHollandse HerderHongaarse VizslaHovawartIerse SetterItaliaans windhondjeJack RussellJapanse SpanielKleine KeeshondKruisingKuvaszLabrador RetrieverLandseerLeonbergerLhasa ApsoMaltezerMastino NapoletanoMechelse HerderMexicaanse naakthondMini Bull TerrierMixMopshondMudiNewfoundlanderOld English Sheepdog (Bobtail)PekingeesPeruvian Inca OrchidPetit BrabanconPinscherPoedelPomeriaanPortugese WaterhondPowder PuffPraagse rattlerPuggleRhodesian RidgebackRottweilerRussische ToyterrierSamojeedSchnauzerSchotse HerderSchotse TerrierShar PeiShetland Sheepdog (Sheltie)Shiba InuShih TzuSiberische HuskySint-BernardStaffordshire Bull TerrierTeckelTervuerense herderThai RidgebackTibetaanse MastiffVlinderhondWeimaranerWelsh CorgiWelsh TerrierWest Highland White TerrierWhippetWolfskeeshondYorkshire TerrierZwitserse witte herder