Labradoodle pups

Labradoodle

Retrievers, Spaniëls en Waterhonden


Algemeen voorkomen

De Labradoodle of Labradoedel is het resultaat van de zoektocht naar een allergie vriendelijke hond geschikt om als geleide hond te gebruiken, hij is allergievriendelijk en veroorzaakt geen astmatische aandoeningen en is ook zeer geschikt als gezinshond, hij is dol op kinderen.

Een labradoodle is een gracieus evenwichtig gebouwde hond met een vrolijk en vriendelijk voorkomen en een intelligente en intuïtieve oogopslag. De hond is door een aantal bijzondere omstandigheden ontstaan en voor een nuttig doel ontwikkeld, heeft een niet ruiende (niet verharende) vacht en is naast huishond uitermate geschikt als hulp- en therapiehond.

Hoogte : 60 - 65 cm.
Gewicht: Teven 20 to 27 kg. Reuen 25 to 35 kg.
Hoogte : 45 tot 58 cm.
Gewicht: 17,5 tot 23 kg.
Miniatuur: 3 tot 43 cm.
Hoogte : 40 tot 45 cm.
Gewicht: 10 tot 20 kg. 

De labradoodle geeft onmiddellijk de indruk van een krachtige maar lichtvoetige atleet. Zijn vriendelijke temperament en intuïtieve karakter is een wezenlijk onderdeel van de hond en is onmiddellijk onmiskenbaar aanwezig. Een zeer lieve hond die heel geschikt als gezinshond is. De labradoodle is erg lief, enthousiast, vrolijk,speels en rustig in huis. Hij kan erg goed overweg met kinderen, andere honden en overige dieren zoals katten. Omdat hij zo intelligent is en ook graag een "loopje" met je neemt is een consequente opvoeding vereist.

Eigenlijk in grote lijnen hetzelfde als het karakter van de poedel