Italiaans windhondje pups

Italiaans windhondje

Windhonden

Ondeugend, Aanhankelijk, Intelligent, Behendig, Gezellig, Atletisch


Italiaans Windhondje

 

HERKOMST

Italië

GESCHIEDENIS

Het kleine Italiaans Windhondje is een verkleinde uitgave van de Greyhound. Waarschijnlijk is dit hondje het eerste ras dat enkel met de bedoeling van 'gezelschapshond' werd gefokt. Dit is het kleinste windhondje, dat even snel, vrolijk, aanhankelijk en intelligent is als zijn grotere neven de Whippet en de Greyhound. Het is een zeer oud ras; er zijn gemummificeerde exemplaren aangetroffen in de graven van Farao's en er bestaan tekeningen van hen in eeuwenoude teksten en schilderingen. Hoewel deze honden ongeveer 2000 jaar geleden in het Middellandse Zeegebied aanwezig waren, werden ze pas in de 17de eeuw populair in Italië. Ze werden op schilderijen door beroemde schilders zoals Giotto en Jeroen Bosch vereeuwigd en waren geliefde gezelschapshonden in veel koninklijke families. Gedurende korte periode dreigde het ras zijn eigen karakter te verliezen vanwege inkruising van een English Toy Terriër. Gelukkig kwam door importen uit Italië het ras weer tot bloei en kreeg het zijn karakteristieke kenmerken weer terug. Deze hondjes zijn overal op hun plaats, in de stad of erbuiten, en ze zijn ook lief voor kinderen.

IDEALE RASKENMERKEN 

  • Schofthoogte: reuen en teven minstens 32 cm, hoogstens 38 cm.
  • Er zijn twee gewichtklassen : tot 3,5 kg en méér dan 3,5 kg.
  • Uiterlijk: slank, elegant lichaam; hoog steppend, vrij gangwerk.
  • Vacht : kort, glanzend, zacht.
  • Kleur : zwart, leigrijs, isabel; wit op borst en voeten is toegestaan.
  • Hoofd: lange, vlakke schedel, met een lange snuit; donkere, middelgrote ogen; kleine, naar achteren gevouwen oren, die op de hals en de nek worden gedragen ( roosvormige oren ).
  • Staart: dun, puntig toelopend en gebogen gedragen. 

 

AARD

de Italiaanse Windhond is niet verlegen, hij heeft alleen iets meer tijd nodig om zich aan zijn familie te binden. Het is een scherpzinnige hond : hij kiest zijn bed, zijn maaltijden en zijn vrienden zorgvuldig uit. Hij is lief en liefdevol en dus een zeer geschikt huisdier voor mensen die op zoek zijn naar een intelligente, elegante hond met een duidelijke geschiedenis. Hij is aanhankelijk, gemakkelijk op te voeden, gevoelig en snel gekwetst, en heeft behoefte aan gezelschap.

ACTIVITEIT

dit hondje heeft veel beweging nodig.


  • Mega-oesophagus (slokdarmverwijding)