Chihuahua
play
Beschikbaar

Chihuahua

Pup-ID: 009695119

€1295

 • Mannelijk
 • 24 Februari 2024
 • Zwart en Tan
 • Langharig
 • Gevaccineerd
 • Ontwormd
 • Gechipt
 • Geregistreerd
 • Europees paspoort
 • Schriftelijke garantie

Heeft u nog vragen over deze Chihuahua?

Alles wat je moet weten over de Chihuahua

Als het gaat om kleine honden, is de Chihuahua misschien wel de bekendste ter wereld. Dit kleine ras is ongelooflijk populair geworden vanwege zijn schattige uiterlijk en levendige persoonlijkheid. In dit artikel gaan we dieper in op de geschiedenis, persoonlijkheid, uiterlijk en verzorging van de Chihuahua.

Geschiedenis van de Chihuahua

De Chihuahua is oorspronkelijk afkomstig uit Mexico en is vernoemd naar de Mexicaanse staat Chihuahua, waar het ras voor het eerst werd ontdekt. Er zijn verschillende theorieën over de oorsprong van de Chihuahua, maar de meest voorkomende is dat het ras afstamt van de Techichi, een oud ras dat door de Tolteken werd gefokt. De Techichi werd beschouwd als heilig en werd vaak gebruikt in religieuze ceremonies.

De Chihuahua zoals we die nu kennen, werd voor het eerst in de Verenigde Staten gefokt in de late 19e eeuw. Het ras werd erkend door de American Kennel Club in 1904.

Persoonlijkheid van de Chihuahua

De Chihuahua is een zeer levendige en energieke hond met een grote persoonlijkheid. Dit ras is zeer loyaal en hecht zich sterk aan zijn eigenaar. Chihuahuas hebben vaak een reputatie als waakhonden, omdat ze graag blaffen en hun territorium beschermen.

Hoewel Chihuahuas van nature een beetje terughoudend kunnen zijn tegenover vreemden, zijn ze over het algemeen vriendelijk tegenover mensen en andere honden. Dit ras heeft echter wel de neiging om jaloers te zijn en kan agressief worden als hij het gevoel heeft dat zijn eigenaar wordt bedreigd.

Uiterlijk van de Chihuahua

De Chihuahua is een zeer kleine hond en is meestal niet groter dan 23 centimeter. Het ras heeft een korte vacht die kan variëren van glad tot lang en zacht. Chihuahuas kunnen in veel verschillende kleuren voorkomen, waaronder zwart, bruin, wit en grijs.

Een van de meest opvallende kenmerken van de Chihuahua is zijn grote oren, die rechtop staan en uitsteken. Dit ras heeft ook grote, ronde ogen die vaak helder en expressief zijn.

Verzorging van de Chihuahua

Vanwege hun kleine formaat hebben Chihuahuas niet veel beweging nodig en kunnen ze vaak worden uitgeoefend in een klein appartement. Omdat ze zo klein zijn, zijn Chihuahuas ook gevoelig voor de kou en hebben ze soms een jas of trui nodig om warm te blijven tijdens de wintermaanden.

Wat betreft de verzorging van de vacht, moet de Chihuahua regelmatig worden geborsteld om te voorkomen dat zijn vacht klitten krijgt. Het is ook belangrijk om de oren van de Chihuahua schoon te houden, omdat ze vatbaar zijn voor infecties.

Conclusie

De Chihuahua is een fascinerend hondenras dat een speciale plek heeft in de harten van velen. Hoewel ze klein zijn, hebben ze een grote persoonlijkheid en kunnen ze een loyale metgezel zijn voor hun eigenaar. Het is belangrijk om te onthouden dat elke hond individueel is en zijn eigen persoonlijkheid heeft, dus het is essentieel om tijd te nemen om te zorgen voor en te begrijpen wat uw Chihuahua nodig heeft om een gelukkig leven te leiden. Als u op zoek bent naar een kleine, slimme en liefdevolle metgezel, dan is de Chihuahua zeker een ras om te overwegen.

Gekende aandoeningen

 • Chiari malformatie/syringomyelie (holtevorming in het ruggenmerg, te klein achterhoofdsgat)
 • Dystocia (moeilijke geboorte)
 • Hydrocephalus (waterhoofd)