Cavalier King Charles Spaniel
play
Beschikbaar

Cavalier King Charles Spaniel

Pup-ID: 010589660

€1295

 • Vrouwelijk
 • 25 Februari 2024
 • Ruby
 • Halflangharig
 • Gevaccineerd
 • Ontwormd
 • Gechipt
 • Geregistreerd
 • Europees paspoort
 • Schriftelijke garantie

Heeft u nog vragen over deze Cavalier King Charles Spaniel?

Alles wat je moet weten over de Cavalier King Charles Spaniël

De Cavalier King Charles Spaniël is een van de meest geliefde en populaire hondenrassen ter wereld. Met zijn zachtaardige karakter en aanhankelijke persoonlijkheid is het geen wonder dat zoveel mensen ervoor kiezen om deze hond als huisdier te nemen. Maar wat maakt de Cavalier King Charles Spaniël zo bijzonder? In dit artikel zullen we u alles vertellen wat u moet weten over deze prachtige hond, van zijn geschiedenis en uiterlijk tot zijn temperament en verzorging. Of u nu al een trotse eigenaar bent of gewoon geïnteresseerd bent in dit ras, deze gids zal u helpen om de Cavalier King Charles Spaniël beter te leren kennen.

Geschiedenis van de Cavalier King Charles Spaniël

De Cavalier King Charles Spaniël is afkomstig uit Groot-Brittannië en is ontstaan ​​uit de King Charles Spaniël. Deze honden werden oorspronkelijk gefokt als gezelschapshonden voor de adel. Het ras dankt zijn naam aan Koning Charles II, die bekend stond als een grote fan van dit type hond.

Uiterlijk van de Cavalier King Charles Spaniël

De Cavalier King Charles Spaniël is een kleine hond, met een gemiddelde hoogte van 30-33 cm en een gewicht tussen de 5-8 kg. Ze hebben een zijdezachte vacht die in verschillende kleuren kan voorkomen, zoals zwart en tan, ruby, blenheim en tricolor. De ogen zijn groot en rond, en hebben een zachte, expressieve uitdrukking. Hun oren zijn lang en hangend, bedekt met lange, zijdezachte haren.

Temperament van de Cavalier King Charles Spaniël

De Cavalier King Charles Spaniël is een zeer aanhankelijk ras en staat bekend om zijn zachtaardige karakter. Ze zijn gemakkelijk in de omgang en doen het goed met kinderen en andere huisdieren. Ze zijn ook uitstekende metgezellen voor oudere mensen, omdat ze graag knuffelen en rustig in huis kunnen zijn. Deze honden zijn intelligent en trainbaar, maar ze kunnen soms een beetje koppig zijn. Ze zijn geen waakhonden en zullen waarschijnlijk iedereen met open armen begroeten.

Verzorging van de Cavalier King Charles Spaniël

De Cavalier King Charles Spaniël heeft een zijdezachte vacht die regelmatig geborsteld moet worden om klitten te voorkomen. Ze zijn over het algemeen vrij actief en hebben dagelijkse wandelingen en speeltijd nodig om gezond en gelukkig te blijven. Omdat ze zo aanhankelijk zijn, moeten ze in de buurt van hun gezin zijn en vinden ze het niet leuk om lange periodes alleen gelaten te worden.

Conclusie

De Cavalier King Charles Spaniël is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een gezelschapsdier dat zowel vriendelijk als aanhankelijk is. Deze hond is perfect voor gezinnen met kinderen, ouderen en mensen die in appartementen of kleine huizen wonen. Cavalier King Charles Spaniëls hebben een uitstekend temperament en zijn gemakkelijk te trainen, waardoor ze een ideale keuze zijn voor zowel beginnende als ervaren hondenbezitters.

Al met al is de Cavalier King Charles Spaniël een fantastische hond die u jarenlang plezier en vreugde zal brengen. Zorg ervoor dat u deze hond met liefde en zorg behandelt, en u zult een loyale metgezel hebben die altijd aan uw zijde zal zijn.

Gekende aandoeningen

 • Brachycefaal obstructief syndroom (benauwd door stompe schedel)
 • Chiari malformatie/syringomyelie (holtevorming in het ruggenmerg, te klein achterhoofdsgat)
 • Degeneratieve myelopathie (aantasting ruggenmerg)
 • Primaire secretoire otitis media (middenoorontsteking)