Poedel
play
Beschikbaar: 22/07/2024

Poedel Toy

Pup-ID: 010621920

€1895

 • Vrouwelijk
 • 27 Mei 2024
 • Abricot
 • Krulharig
 • Gevaccineerd
 • Ontwormd
 • Gechipt
 • Geregistreerd
 • Europees paspoort
 • Schriftelijke garantie

Heeft u nog vragen over deze Poedel?

De Poedel: Een veelzijdige en intelligente hond

De poedel, met zijn kenmerkende krullende vacht en slanke lichaamsbouw, is een hondenras dat bekend staat om zijn intelligentie, trainbaarheid en veelzijdigheid. In dit artikel gaan we dieper in op de geschiedenis van de poedel, de verschillende variëteiten van het ras en de persoonlijkheidskenmerken van deze fascinerende hond.

Geschiedenis van de Poedel

De poedel is een van de oudste Europese hondenrassen, met zijn oorsprong in Duitsland en Frankrijk. De precieze oorsprong van de poedel is onbekend, maar het ras werd waarschijnlijk gefokt als jachthond voor het ophalen van watervogels. De poedel staat bekend om zijn zwemvaardigheden, wat deze theorie zou ondersteunen.

Tijdens de middeleeuwen werd de poedel vaak afgebeeld op schilderijen en tapestries. In de 16e eeuw werd de poedel een populaire gezelschapshond bij de Franse aristocratie en werd het ras gefokt in verschillende maten, variërend van de dwergpoedel tot de koningspoedel.

Verschillende variëteiten van de Poedel

De poedel komt in vier verschillende maten voor: de toy poedel, de dwergpoedel, de middenslag poedel en de koningspoedel. Elke maat heeft zijn eigen specifieke kenmerken, maar alle poedels hebben dezelfde krullende vacht en slanke lichaamsbouw.

De toy poedel is de kleinste variant en weegt minder dan 3 kilogram. De dwergpoedel is iets groter en weegt tussen de 3 en 6 kilogram. De middenslag poedel is de middelgrote variant, met een gewicht tussen de 14 en 20 kilogram. De koningspoedel is de grootste variant en kan wel 70 centimeter hoog worden en 30 kilogram wegen.

Persoonlijkheidskenmerken van de Poedel

De poedel staat bekend om zijn intelligentie en trainbaarheid. Dit ras heeft een hoge mate van energie en is zeer actief en speels. De poedel heeft een levendige en aanhankelijke persoonlijkheid en is zeer loyaal aan zijn gezin. De poedel kan goed overweg met kinderen en andere huisdieren en is over het algemeen een uitstekende familiehond.

Vanwege zijn hoge intelligentie en trainbaarheid, wordt de poedel ook vaak gebruikt als hulphond. De poedel is in staat om complexe taken uit te voeren en kan worden getraind voor verschillende functies, zoals het assisteren van mensen met een visuele of auditieve beperking.

Conclusie

De poedel is een veelzijdige en intelligente hond met een fascinerende geschiedenis. Het ras komt in verschillende maten voor en heeft een levendige en aanhankelijke persoonlijkheid.

Gekende aandoeningen

 • Heupdysplasie (ontwikkelingsstoornis heup)