Duitse Jachtterrier

Duitse Jachtterrier

Helaas, er zijn geen Duitse Jachtterrier nestjes beschikbaar.
Wilt u op de hoogte gehouden worden van een nieuw nestje? Aarzel dan niet om ons te contacteren.


De Jagdterrier (ook bekend als Duitse Jachtterrier of Deutscher Jagdterrier) is een felle en vasthoudende jager die in staat is om niet alleen gewone prooidieren zoals wild, wilde zwijnen, vossen, wezels, en dassen uit te dagen, maar ook gevaarlijke prooien zoals bobcats en poema's.

Geschiedenis

De Jagdterrier werd oorspronkelijk ontwikkeld in Duitsland als een jacht en werk ras. Deze kleine honden behoren tot de terriër groep en, ondanks hun kleine formaat, zijn ze getalenteerd in de jacht op een aantal van de meest woeste prooien. Deze honden staan bekend om hun moed en aanpassingsvermogen, evenals hun sterke werk ethiek, dezelfde vaardigheden die ze waardevol maken als een jacht en werk ras vandaag de dag. Vroege Jagdterriers werden ontwikkeld door het kruisen van de Old English Fox Terrier met Black and Tan Hunting Terriers in Duitsland.

Karakter

De Jagdterrier is een moedig en onbevreesd ras dat bekend staat om zijn jachtvaardigheden. Omdat de Jagdterrier zo vasthoudend is, kan dit ras soms niet goed opschieten met andere honden en ze zijn berucht om hun hoge prooidrift. In dit geval is de Jagdterrier niet het ideale gezinshuisdier, hoewel deze honden de neiging hebben om goed overweg te kunnen met kinderen. Deze hond kan een uitdaging zijn om in huis te houden vanwege hun hoge energieniveau - ze zijn meer een buitenhond en ze hebben elke dag veel beweging nodig.