Bull Terrier

Bull Terrier

Helaas, er zijn geen Bull Terrier nestjes beschikbaar.
Wilt u op de hoogte gehouden worden van een nieuw nestje? Aarzel dan niet om ons te contacteren.


De Bull Terrier werd oorspronkelijk in de 19e eeuw ontwikkeld als vechthond en, later, als modieuze metgezel voor heren, maar tegenwoordig zijn ze een gezinskameraad en showhond. Het is een hondenras dat zich onderscheidt door zijn lange, eivormige kop.

Het leven met een Bull Terrier is altijd een belevenis. Hij is een "drukke" hond van pup af aan tot op middelbare leeftijd. De Bull Terrier is er niet tevreden mee om dag na dag lange periodes alleen door te brengen; hij wil bij zijn mensen zijn, doen wat zij aan het doen zijn. Hij doet het het beste met een actieve familie die hem kan voorzien van veel energiek spel. Hij heeft ook iemand nodig die consequent (maar vriendelijk) de huisregels zal handhaven. Anders verzint hij zijn eigen regels.

Geschiedenis

De Bull Terrier dateert van ongeveer 1835 en werd waarschijnlijk gecreëerd door het kruisen van een Bulldog met de nu uitgestorven witte Engels Terrier. Deze "bull and terrier" honden werden later gekruist met Spaanse Pointers om hun omvang te vergroten. Ze stonden bekend als gladiatoren voor hun dapperheid in de hondengevechten ring.

In 1860, fokkers van de bull and terrier, in het bijzonder een man genaamd James Hinks, begonnen met het creëren van een volledig witte hond. De opvallende dieren werden modieuze metgezellen voor heren en kregen de bijnaam "White Cavalier" vanwege hun moed in de hondengevecht ring en hun hoffelijkheid naar mensen toe. Hoewel ze niet langer worden gebruikt voor gevechten, dragen witte Bull Terriers nog steeds die bijnaam tot op de dag van vandaag, een eerbetoon aan hun lieve karakter (dat natuurlijk wordt gedeeld door gekleurde Bull Terriers).

De eerste Bull Terrier geregistreerd door de American Kennel Club was Nellie II in 1885. Twaalf jaar later, in 1897, werd de Bull Terrier Club of America opgericht. De gekleurde Bull Terrier werd een apart ras in 1936, en de Miniature Bull Terrier werd een apart ras in 1992.

Bekende fans van Bull Terriers zijn Generaal George S. Patton, wiens witte Bull Terrier Willie hem overal volgde; actrice Dolores Del Rio; schrijver John Steinbeck; en President Woodrow Wilson. Een bekende Bull Terrier is Patsy Ann, die elk schip begroette dat aanmeerde in Juneau, Alaska in de jaren 1930. Geliefd bij toeristen, werd ze vaker gefotografeerd dan Rin Tin Tin, en in 1934 werd ze benoemd tot de officiële begroeter van Juneau. Vandaag leeft de geest van Patsy Ann voort in een bronzen standbeeld dat in 1992 werd besteld en geplaatst op de kade van Juneau.

Karakter

De Bull Terrier laat zich door niets of niemand van de wijs brengen en is een vriendelijke, pittige extrovert die altijd in is voor een leuke tijd, en altijd blij is u te zien.

Bijgenaamd "het kind in een hondenpak," de Bull Terrier is actief en vriendelijk, maar ook een van de clowns van de hondenwereld. Hij heeft een larger-than-life persoonlijkheid die varieert van intelligent en innovatief - niet altijd de meest gewenste kwaliteiten in een hond - tot rustig en loyaal. Hij is er ook in een kleinere versie - de Miniatuur Bull Terrier - die dezelfde eigenschappen heeft.