Duitse Dog
Duitse Dog
Duitse Dog

Duitse Dog

Helaas, er zijn geen Duitse Dog nestjes beschikbaar.
Wilt u op de hoogte gehouden worden van een nieuw nestje? Aarzel dan niet om ons te contacteren.


Een Duitse Dog is echt een geweldig hondenras - groot en nobel, meestal aangeduid als een zachtaardige reus of als de "Apollo onder de honden". Apollo is de Griekse god van de zon, de helderste verschijning aan de hemel.

Geschiedenis

Tekeningen van honden die op Duitse Doggen lijken zijn gevonden op Egyptische artefacten die teruggaan tot 3000 v. Chr. en in Babylonische tempels die rond 2000 v. Chr. zijn gebouwd. Er zijn aanwijzingen dat soortgelijke honden afkomstig zijn uit Tibet, met schriftelijke verslagen van dergelijke honden die in 1121 v. Chr. in de Chinese literatuur opduiken.

Het ras is vermoedelijk naar verschillende delen van de wereld gebracht door de Assyriërs, die hun honden verhandelden aan de Grieken en Romeinen. De Grieken en Romeinen fokten deze honden vervolgens met andere rassen. Voorouders van de English Mastiff waren waarschijnlijk betrokken bij de ontwikkeling van het ras, en sommige mensen geloven dat de Ierse Wolfshond of Ierse Greyhound ook een rol kunnen hebben gespeeld.

Karakter

Een goed opgevoede Duitse Dog is een van de meest zachtaardige honden die er zijn. Het zijn zachtaardige, lieve, aanhankelijke huisdieren die graag spelen en ontspannen zijn met kinderen. Ze hebben een groot verlangen om te behagen, waardoor ze gemakkelijk te trainen zijn.

De Duitse Dog wil zijn waar het gezin is. Ze houden veel van mensen, ook van vreemden en kinderen, en zullen bezoekers graag ontvangen, tenzij ze denken dat u verdedigd moet worden. Dan kunnen ze hevig beschermend zijn.