Weimaraner

Weimaraner

Helaas, er zijn geen Weimaraner nestjes beschikbaar.
Wilt u op de hoogte gehouden worden van een nieuw nestje? Aarzel dan niet om ons te contacteren.


Oorspronkelijk gefokt als jachthond voor groot wild zoals herten en beren, was de Weimaraner, of " Zilveren Spook, " een zeer gewild hondenras in hun geboorteland Duitsland. Vandaag de dag zijn deze elegante maar veeleisende honden nog steeds te vinden op de jachtvelden. Ze kunnen echter ook prima familie vrienden zijn als ze genoeg beweging krijgen.

Geschiedenis

De Weimaraner stamt uit het begin van de 19e eeuw, toen hij werd ontwikkeld aan het hof van Weimar in wat nu Duitsland is. De edelen daar hielden van de jacht en ze wilden een hond met moed, intelligentie, een goed reukvermogen, snelheid en uithoudingsvermogen. Deze hond zou dicht bij hen blijven als ze op zoek gingen naar wild en zou 's avonds bij het haardvuur een goede metgezel zijn.

Hoe zij hun droomhond, eerst bekend als de Weimar Pointer, hebben bereikt is onbekend, maar men denkt dat de rassen die zijn gebruikt om de Weimaraner te creëren de Bloedhond, de Engelse Pointer, de Duitse Korthaar Pointer, de blauwe Duitse Dog, en de zilver-grijze Huehnerhund, of kippenhond waren. Naarmate de decennia verstreken, krompen de bossen van Duitsland en werd groot wild schaars. De voorbrengers van de Weimaraner gebruikten de talenten van het ras voor de jacht op vogels, konijnen en vossen.

Karakter

Vroege verhalen over de Weimaraner deden het voorkomen alsof de hond volledig afgericht kwam en perfect was in alle opzichten. Zelfs vandaag de dag, geloven veel mensen nog steeds zo over het ras. Helaas voor hen, bestaat er niet zoiets als een hond die geprogrammeerd komt met goed gedrag.

De typische Weimaraner is vriendelijk, onbevreesd, alert en gehoorzaam, allemaal eigenschappen die hem tot een uitstekende metgezel en waakhond maken. Aan de andere kant is hij assertief, slim, onrustig en eigenzinnig. Dit is een hond die het huishouden zal overnemen als je hem maar de kans geeft.