Staffordshire Bull Terrier

Staffordshire Bull Terrier

Helaas, er zijn geen Staffordshire Bull Terrier nestjes beschikbaar.
Wilt u op de hoogte gehouden worden van een nieuw nestje? Aarzel dan niet om ons te contacteren.


Hoewel ze werden gecreëerd in het 19e-eeuwse Groot-Brittannië om een kleine, snelle vechthond te zijn, zijn die dagen al lang voorbij. De Staffordshire Bull Terrier hondenras van vandaag is een fijne metgezel bekend om hun moed, intelligentie, en liefde voor kinderen.

Geschiedenis

De Staffordshire Bull Terrier deelt een gemeenschappelijke voorouder - de Bulldog - met de American Staffordshire Terrier, de American Pit Bull Terrier, en de Bull Terrier. Ze werden gecreëerd in de vroege negentiende eeuw om kleiner en sneller te zijn in de vechtring, maar zacht en vriendelijk voor mensen. Ze werden waarschijnlijk ontwikkeld door het kruisen van de Bulldog met een voorouder van de Manchester Terrier. De kruising evolueerde uiteindelijk tot de Staffordshire Bull Terrier die we vandaag de dag zien.

Karakter

Liefhebbend naar mensen toe vanaf de leeftijd van slechts enkele weken, is een echte Stafford nooit verlegen of snauwend. Ze zijn energiek en enthousiast in alles wat ze doen en blijven op hun hoede, zelfs in rust. Het temperament van dit ras wordt beschreven als stoer, moedig, vasthoudend en nieuwsgierig. Door hun menslievende persoonlijkheid zijn ze een goede verzorger van hun gezin, maar ze zijn minder geneigd beschermend te zijn ten opzichte van hun eigendom. Omdat ze echter zo attent en geïnteresseerd zijn in mensen, zullen ze je altijd waarschuwen voor de aanwezigheid van bezoekers, gewenst of ongewenst.