Old English Sheepdog
Old English Sheepdog
Old English Sheepdog

Old English Sheepdog

Helaas, er zijn geen Old English Sheepdog nestjes beschikbaar.
Wilt u op de hoogte gehouden worden van een nieuw nestje? Aarzel dan niet om ons te contacteren.


De Old English Sheepdog is een groot, atletisch hondenras met een onmiskenbare ruige vacht. De Old English Sheepdog was van oudsher een veedrijver, die boeren hielp om vee en schapen naar de markt te drijven. Vandaag de dag geniet deze goedmoedige hond van het comfort van het huiselijke leven en doet hij nog steeds mee aan wedstrijden in gehoorzaamheid, behendigheid en schapendrijf wedstrijden.

Geschiedenis

Zonder twijfel heeft de Old English Sheepdog een van de meest onduidelijke oorsprongen van de hondenwereld. Er zijn aanwijzingen dat het ras is ontstaan in de zuidwestelijke graafschappen van Engeland ergens in het begin van de 19e eeuw, maar het kan zijn dat het zijn oorsprong vindt in de Schotse Bearded Collie of de Russische Owtchar, of een andere hond in het geheel.

Ten tijde van de vermoedelijke oorsprong van het ras werd in geschriften een hond beschreven die werd gebruikt om vee en schapen naar de markt te drijven. Eigenaren coupeerden hun staarten om te bewijzen dat ze inderdaad veedrijvershonden waren, en gaven ze meestal de bijnaam "Bob" of "Bobtail".

Karakter

De Old English Sheepdog is een speelse, aanhankelijke clown die er van geniet om te ravotten met zijn familie en buurtkinderen. In feite duurt de pubertijd van de Old English Sheepdog vaak tot ongeveer de leeftijd van drie jaar, en een volwassen Old English Sheepdog zal zijn speelse houding behouden tot ver in zijn gouden jaren.

Een intelligent ras, de Old English Sheepdog is een snelle leerling, altijd op zoek naar iets interessants en leuks om te doen. Hij is in staat om tal van taken uit te voeren, waaronder schapendrijven, behendigheid, gehoorzaamheid, en zoek- en reddingswerk.