Havanezer
play
Beschikbaar

Havanezer

Pup-ID: 010589335

€895

 • Mannelijk
 • 25 December 2023
 • Creme
 • Halflangharig
 • Gevaccineerd
 • Ontwormd
 • Gechipt
 • Geregistreerd
 • Europees paspoort
 • Schriftelijke garantie

Heeft u nog vragen over deze Havanezer?

De Havanezer: een speelse en intelligente metgezel

De Havanezer is een charmante kleine hond die afkomstig is uit Cuba en bekend staat om zijn speelse karakter en intelligente persoonlijkheid. Deze hond is een geweldige metgezel voor mensen die op zoek zijn naar een aanhankelijke en levendige hond. In dit artikel zullen we meer leren over de Havanezer, zijn geschiedenis, kenmerken, persoonlijkheid en wat nodig is om deze viervoeter gelukkig en gezond te houden.

Geschiedenis van de Havanezer

De Havanezer is een van de oudste rassen van de Bichon-familie. Deze kleine hond is ontstaan in Cuba, waar hij oorspronkelijk bekend stond als de "Blanquito de la Habana" of het "Havanees witje". Het ras was geliefd bij de aristocratie van Cuba en werd vaak gezien als metgezel van de hogere klasse. Later, toen Cuba een revolutie onderging, werd de Havanezer overgebracht naar andere delen van de wereld, waaronder de Verenigde Staten.

Kenmerken van de Havanezer

De Havanezer is een kleine hond met een pluizige vacht die zijdeachtig aanvoelt. Ze hebben grote donkere ogen en hangende oren die bedekt zijn met lange haren. De vacht van de Havanezer kan variëren in kleur, waaronder zwart, wit, crème, zilver, goud en chocoladebruin. Ze hebben een compact en vierkant lichaam en staan ​​ongeveer 23 tot 27 cm hoog. Het gemiddelde gewicht van een Havanezer is ongeveer 3,5 tot 6,5 kg.

Persoonlijkheid van de Havanezer

De Havanezer staat bekend om zijn vriendelijke en aanhankelijke persoonlijkheid. Deze kleine hondjes zijn zeer sociaal en hechten zich sterk aan hun eigenaar en gezin. Ze zijn erg intelligent en gemakkelijk te trainen, wat ze een geweldige hond maakt voor beginners. Havanezers hebben ook een speelse kant en zijn dol op het spelen van spelletjes en het ontvangen van aandacht van hun eigenaar.

Verzorging van de Havanezer

De Havanezer heeft een dikke, pluizige vacht die regelmatig moet worden geborsteld om klitten en klonten te voorkomen. Het wordt aanbevolen om de vacht minstens twee keer per week te borstelen en een keer per maand te wassen. Hun lange oren moeten ook regelmatig worden gecontroleerd op vuil en infecties. Verder moet de Havanezer regelmatig worden uitgelaten voor beweging en om zijn energie kwijt te raken.

Conclusie

De Havanezer is een geweldige gezinshond die zijn eigenaren veel liefde, vreugde en loyaliteit biedt. Met zijn knuffelige en speelse karakter kan hij zowel binnen als buiten het huis goed gedijen. Zijn trainbaarheid en aanpassingsvermogen maken hem tot een geweldige keuze voor mensen met verschillende levensstijlen en ervaringsniveaus.

Als je op zoek bent naar een hond die niet te groot is, maar ook niet te klein, liefdevol, intelligent en energiek is, dan is de Havanezer wellicht de perfecte hond voor jou.

Gekende aandoeningen

 • Elleboogdysplasie (aandoening elleboog)
 • Patella luxatie (losse knieschijf)