Momenteel OPEN

Dierenhof Debrabandere

Wie we zijn:

Waarvoor staat Dierenhof Debrabandere?

paw

Professionalisme

paw

Transparantie

paw

Nauwkeurigheid

paw

Service na verkoop

De aangeboden pups zijn volledig in orde met alle hedendaagse vereisten en worden zorgvuldig gematcht met een nieuw baasje of familie.

Onze normen en waarden

  Wederzijds respect tussen mens en dier
  Dierenleed kan niet getolereerd worden. In de omgang met onze pups alsook met onze volwassen fokdieren zijn wij zachtaardig, liefdevol en correct.
  Bijgestaan door contractdierenarts
  Wij worden bijgestaan door onze contractdierenarts, die samen met ons mee waakt over de gezondheid van al onze dieren. We nemen geen enkel risico op het vlak van gezondheid, en schakelen bij de minste twijfel medische hulp in.
  Gediplomeerde medewerkers
  Onze gediplomeerde medewerkers zijn net zoals onszelf opgeleid en getraind in het dagelijks verzorgen van de dieren en staan in voor hun welzijn en welbehagen.
Bekijk alle puppies
Hond knuffelen
Liefde huisdier

De dierenzorg


We hebben een groot aantal volwassen honden, die er steeds verzorgd moeten bijlopen. Daarom worden er dagelijks zowel volwassen honden, maar ook pups, gewassen, getrimd, geknipt en getoiletteerd. Hiervoor maken we gebruik van professionele producten zoals gebruikt door hondentrimmers.

Het is belangrijk om de juiste voeding voor uw puppy te kiezen. Uit ervaring weten we welke voeding het meest geschikt is voor honden.

Dierenhof Debrabandere geeft enkel hondenvoer van ROYAL CANIN en vriesverse voeding van JOLIPET. We adviseren de nieuwe eigenaars om thuis ook deze voeding te geven aan hun pup.

Pups worden vanaf de eerste minuut begeleid en opgevolgd met behulp van een beproefd schema voor vaccinatie en ontwormen, opgesteld door de dierenarts. Op het moment dat onze pups de fokkerij verlaten zijn ze al meermaals gevaccineerd en ontwormd tegen alle nodige ziekten en risico's, voorzien van een Europees paspoort en microchip met registratie. Dit zorgt voor gezonde en blije pups.

Als professioneel fokker beschikken wij over een bedrijfsdierenarts. Deze staat in voor de gezondheid van alle honden in onze kennel. Hij vaccineert en ontwormt de pups, voert systematisch gezondheidsonderzoeken uit op de pups, volgt de nesten op en staat ook in voor de gezondheid van de ouderdieren, die ook periodieke vaccinaties en ontwormingen krijgen. Op administratief vlak staat hij ons bij voor het identificeren en registreren van de pups met microchips, het opmaken van de paspoorten en alle vereiste wettelijke documenten.

Wij willen steeds mee evolueren op het gebied van kennis en wetenschap en verlenen medewerking aan scholen, universiteiten en commissies die adviseren aan de dienst Dierenwelzijn. Studenten uit de richting dierenzorg, dierenartsassistent of dierenarts zijn steeds welkom voor een stageplaats. Ook hogeschool- of universiteitsstudenten kunnen rekenen op medewerking aan het onderzoek voor hun masterproeven. We deden dit al voor studies naar Giardia, een doctoraatstudie naar Canine ParvoVirus, een studie naar leeftijdsbepaling uitgevoerd door R.U.G. Merelbeke, dienst Dierengeneeskunde, enz…

Dierenhof Debrabandere Logo

Toekomst

In 2024 zal Dierenhof Debrabandere 35 jaar bestaan. Een mijlpaal die we niet zomaar laten voorbijgaan. We zijn volop bezig met plannen om dit jubileumjaar gepast in te zetten. Door volop te investeren in innovatie, zullen onze puppy’s van nog meer comfort genieten. Hou onze website in de gaten, we houden je op de hoogte!