Shih Tzu
play
Beschikbaar

Shih Tzu

Pup-ID: 027974183

€695

 • Mannelijk
 • 06 December 2023
 • Bicolor
 • Langharig
 • Gevaccineerd
 • Ontwormd
 • Gechipt
 • Geregistreerd
 • Europees paspoort
 • Schriftelijke garantie

Heeft u nog vragen over deze Shih Tzu?

Alles wat je moet weten over de Shih Tzu

De Shih Tzu is een populair hondenras dat bekend staat om zijn lange, zachte vacht en levendige persoonlijkheid. Oorspronkelijk afkomstig uit China, worden deze kleine honden nu over de hele wereld gehouden als gezelschapshonden vanwege hun vriendelijke karakter en schattige uiterlijk. In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over de Shih Tzu, inclusief hun geschiedenis, persoonlijkheid, verzorging en meer.

Geschiedenis van de Shih Tzu

De Shih Tzu is een oud ras dat meer dan duizend jaar geleden in China werd gefokt. Ze werden gefokt als gezelschapshonden voor de Chinese keizerlijke familie en waren zeer gewaardeerd vanwege hun schoonheid en vriendelijke persoonlijkheid. Het duurde niet lang voordat de Shih Tzu populair werd buiten de keizerlijke hoven en ze werden een populaire keuze voor gewone mensen.

In de 20e eeuw werden Shih Tzu's geïmporteerd naar Europa en Amerika, waar ze snel populair werden als gezelschapshonden. Tegenwoordig zijn Shih Tzu's een van de meest populaire rassen ter wereld.

Persoonlijkheid van de Shih Tzu

De Shih Tzu is een zeer vriendelijk en aanhankelijk ras dat bekend staat om zijn vrolijke en levendige persoonlijkheid. Ze houden ervan om bij hun eigenaren te zijn en zijn vaak erg aanhankelijk. Dit maakt hen een geweldige keuze voor gezinnen met kinderen en andere huisdieren.

Shih Tzu's hebben echter de neiging om koppig te zijn en kunnen soms een beetje eigenwijs zijn als het gaat om training. Het is belangrijk om geduldig te zijn en consequent te zijn in de training van je Shih Tzu, en om altijd positieve bekrachtiging te gebruiken om hen te belonen voor goed gedrag.

Verzorging van de Shih Tzu

Een van de meest kenmerkende eigenschappen van de Shih Tzu is hun lange, zachte vacht. Deze vacht vereist regelmatige verzorging om klitten en knopen te voorkomen. Dagelijks borstelen is essentieel om de vacht van je Shih Tzu in goede conditie te houden, en regelmatige trimbeurten zijn ook nodig om de vacht op een beheersbare lengte te houden.

Naast de vachtverzorging hebben Shih Tzu's ook regelmatige oog- en oorverzorging nodig om infecties en andere problemen te voorkomen. Het is ook belangrijk om hun tanden regelmatig te poetsen om tandheelkundige problemen te voorkomen.

Opvoeding van de Shih Tzu

Zoals eerder vermeld, kunnen Shih Tzu's koppig zijn als het gaat om training. Het is belangrijk om geduldig te zijn en altijd positieve bekrachtiging te gebruiken om gewenst gedrag te belonen. Het is ook belangrijk om de trainingssessies kort te houden en te zorgen voor voldoende rusttijden en speeltijd.

Socialisatie is ook belangrijk voor Shih Tzu's om ervoor te zorgen dat ze zich comfortabel voelen bij andere mensen en dieren. Vroege socialisatie kan helpen voorkomen dat je Shih Tzu verlegen of angstig wordt in nieuwe situaties.

Conclusie

De Shih Tzu is een charmante, aanhankelijke hond die geliefd is bij gezinnen over de hele wereld. Hoewel ze enkele specifieke verzorgingsbehoeften hebben vanwege hun lange vacht, zijn Shih Tzu's over het algemeen gezonde, gelukkige honden die graag tijd doorbrengen met hun eigenaren. Met de juiste verzorging, training en socialisatie kan de Shih Tzu een geweldige aanvulling zijn op elk gezin.

Gekende aandoeningen

 • Atopie (omgevingsallergie)
 • Brachycefaal obstructief syndroom (benauwd door stompe schedel)
 • Heupdysplasie (ontwikkelingsstoornis heup)
 • Otitis externa (ontsteking uitwendige gehoorgang)