Biewer yorkshire terrier
play
Beschikbaar

Biewer yorkshire terrier Mini

Pup-ID: 007556570

€1595

 • Vrouwelijk
 • 16 Januari 2024
 • Tricolor
 • Langharig
 • Gevaccineerd
 • Ontwormd
 • Gechipt
 • Geregistreerd
 • Europees paspoort
 • Schriftelijke garantie

Heeft u nog vragen over deze Biewer yorkshire terrier?

Biewer Yorkshire Terriër: Een schattig en loyaal ras

Als je op zoek bent naar een klein, schattig en speels hondenras, dan is de Biewer Yorkshire Terriër wellicht iets voor jou. Deze charmante honden staan bekend om hun schattige uiterlijk en loyale karakter. In dit artikel bespreken we de geschiedenis, kenmerken en persoonlijkheid van de Biewer Yorkshire Terriër.

Geschiedenis van de Biewer Yorkshire Terriër

De Biewer Yorkshire Terriër, ook wel bekend als de Biewer Terriër, is een relatief nieuw hondenras dat afkomstig is uit Duitsland. Het ras werd in de jaren '80 van de vorige eeuw ontwikkeld door een Duits echtpaar, Werner en Gertrud Biewer. Het echtpaar fokte twee Yorkshire Terriërs met een witte vacht, waardoor er een nieuw ras ontstond. Het duurde echter nog enkele jaren voordat het ras werd erkend door de internationale kennelclubs.

Uiterlijke kenmerken van de Biewer Yorkshire Terriër

De Biewer Yorkshire Terriër heeft een klein en compact lichaam en is over het algemeen niet groter dan 23 cm. Het ras heeft een zijdezachte vacht in de kleuren wit, zwart en goud. De vacht is lang en valt recht naar beneden, zonder krullen. De ogen van de Biewer Yorkshire Terriër zijn groot en rond en hebben een donkere kleur. De oren zijn klein en driehoekig van vorm.

Persoonlijkheid van de Biewer Yorkshire Terriër

De Biewer Yorkshire Terriër staat bekend om zijn schattige uiterlijk, maar heeft ook een loyale en speelse persoonlijkheid. Het ras is erg intelligent en heeft veel energie. Ze zijn leergierig en vinden het leuk om nieuwe trucjes te leren. Biewers zijn ook erg sociaal en houden van menselijk gezelschap. Ze zijn zeer toegewijd aan hun eigenaar en kunnen soms zelfs jaloers zijn als er andere huisdieren of mensen in huis zijn.

Verzorging van de Biewer Yorkshire Terriër

De Biewer Yorkshire Terriër heeft een lange vacht die regelmatig geborsteld en gekamd moet worden om klitten te voorkomen. Het is ook belangrijk om de oren schoon te houden en regelmatig de nagels te knippen. Het ras heeft veel beweging nodig en moet dagelijks worden uitgelaten.

Is de Biewer Yorkshire Terriër het juiste ras voor jou?

Als je op zoek bent naar een kleine en schattige hond met een levendige persoonlijkheid en veel energie, dan is de Biewer Yorkshire Terriër misschien het perfecte ras voor jou. Het is belangrijk om te onthouden dat dit ras veel beweging nodig heeft en regelmatige verzorging vereist. Bovendien kan de Biewer Yorkshire Terriër soms moeilijk te trainen zijn vanwege hun eigenzinnige karakter. Ze kunnen ook vocaal zijn en veel blaffen, wat een probleem kan zijn als je in een appartement woont.

Als je bereid bent om tijd en energie te steken in de verzorging en training van je hond, dan kan de Biewer Yorkshire Terriër een fantastische metgezel zijn. Ze zijn zeer toegewijd aan hun eigenaar en houden ervan om bij hun menselijke familie te zijn. Het zijn uitstekende gezinshonden en kunnen goed overweg met kinderen en andere huisdieren, mits ze op jonge leeftijd worden gesocialiseerd.

Conclusie

De Biewer Yorkshire Terriër is een schattig en loyaal hondenras met een levendige persoonlijkheid. Hoewel ze misschien klein zijn, hebben ze veel energie en hebben ze dagelijks beweging nodig. Het ras vereist regelmatige verzorging en kan soms moeilijk te trainen zijn vanwege hun eigenzinnige karakter. Als je echter bereid bent om tijd en energie te steken in de verzorging en training van je hond, dan kan de Biewer Yorkshire Terriër een fantastische metgezel zijn voor jou en je familie.

Gekende aandoeningen

 • Patella luxatie (losse knieschijf)
 • Ziekte van Calvé-Legg-Perthes (heupaandoening door onvoldoende bloedtoevoer)