Bichon Frise
Bichon Frise

Bichon Frise

Helaas, er zijn geen Bichon Frise nestjes beschikbaar.
Wilt u op de hoogte gehouden worden van een nieuw nestje? Aarzel dan niet om ons te contacteren.


De Bichon Frise is een vrolijk, klein hondenras met een voorliefde voor kattenkwaad en een heleboel liefde om te geven. Met hun zwarte ogen en pluizige witte vacht, lijkt de Bichon bijna op een kinderspeeltje.

Geschiedenis

Zoals bij veel hondenrassen, is de exacte oorsprong van de Bichon Frise onzeker. Algemeen wordt aangenomen dat de Bichon afstamt van de Barbet, een middelgrote, wollige waterhond, en dat het woord Bichon is afgeleid van barbichon, dat het verkleinwoord is van het woord barbet. De Barbichon familie van honden omvat de Bichon Frise, de Bolgnese, de Coton de Tulear, de Havanezer, en de Maltezer. Allen zijn afkomstig uit het Middellandse-Zeegebied en hebben een vergelijkbaar uiterlijk en karakter.

De vroegste vermeldingen van het ras Bichon Frise dateren uit de 14e eeuw, toen Franse zeelieden de honden mee naar huis namen van Tenerife, een van de Canarische Eilanden. Er wordt gedacht dat Bichon Frise honden daar waren gebracht door handelaren die gebruik maakten van de Fenicische handelsroute, en dat de Bichon Frise zich oorspronkelijk ontwikkelde in Italië.

Weer andere historici geloven dat Spaanse zeelieden het ras naar Tenerife brachten en, in de 14e eeuw, Italiaanse (in plaats van Franse) zeelieden brachten ze terug naar het continent. Volgens deze versie van het verhaal, toen de Fransen Italië binnenvielen in de jaren 1500, brachten ze veel Bichon Frise honden mee terug naar Frankrijk als oorlogsbuit.

Ongeacht hoe de Bichon Frise in Europa aankwam, werd het ras al snel een grote favoriet bij de adel. Bichons waren populair aan koninklijke hoven tijdens de regeerperiodes van de Franse koning Frans I en de Engelse koning Hendrik III in de 16e eeuw. Koning Hendrik III was zo dol op zijn Bichons dat hij ze overal mee naartoe nam in een speciale mand die hij aan zijn nek hing. Bichons werden de lievelingen van de Spaanse koninklijke families en zelfs van schilders als Goya, die een Bichon in verschillende van zijn schilderijen gebruikte.

Karakter

Een opgewekte houding is de opmerkelijke eigenschap van de persoonlijkheid van de Bichon. Deze hond houdt ervan bemind te worden, staat graag in het middelpunt van de belangstelling, en is bedreven in het charmeren van zijn familie, buren, trimsalon, of dierenarts met zijn winnende persoonlijkheid.