Welsh Corgi

Welsh Corgi

Helaas, er zijn geen Welsh Corgi nestjes beschikbaar.
Wilt u op de hoogte gehouden worden van een nieuw nestje? Aarzel dan niet om ons te contacteren.


Cardigan Welsh Corgi

De Cardigan Welsh Corgi is het oudste van de twee Corgi hondenrassen, met honden van dit type waarvan wordt aangenomen dat ze al meer dan 3.000 jaar in Wales bestaan.

Geschiedenis

De Cardigan Welsh Corgi stamt af van dezelfde hondenfamilie die de Teckel en de Basset Hound heeft voortgebracht. De voorouders van de hedendaagse Cardis zijn vermoedelijk meer dan 3.000 jaar geleden naar Wales gebracht door Keltische stammen die vanuit Centraal Europa naar Wales migreerden. Deze vroege hond was een overgangsvorm tussen de Teckel en de Spitz families. Sommigen geloven dat toen de Vikingen Wales binnenvielen, de Spitz-type honden die zij met zich meebrachten werden gekruist met de oorspronkelijke Corgi om de Pembroke Welsh Corgi te produceren.

Cardigans waren werkhonden die het vee van de boeren hielpen hoeden en beschermen tegen roofdieren. Ze hielpen de boeren ook hun vee naar de velden en naar de markt te drijven. Ze werden gekoesterd als veedrijvershonden, waakhonden, familie huisdieren, en ongedierte verdelgers. De honden werden zo gewaardeerd en waren zo belangrijk voor het financiële welzijn van de boeren dat een oude wet in Wales strenge straffen oplegde aan eenieder die een van hen kwaad zou doen of zou stelen.

Karakter

De Cardigan besteedt tegenwoordig niet veel tijd meer aan het hoeden van vee, hoewel hij er nog steeds het instinct voor heeft. Hij is een familie- en showhond met een zich aanpassende persoonlijkheid en een verantwoordelijk karakter. U zult de Cardigan vaak bij paardeneigenaren aantreffen, die zijn hulp bij het inladen van hun paarden in trailers op prijs stellen.


Pembroke Welsh Corgi

Oorspronkelijk gefokt om vee, schapen en paarden te hoeden, is de Pembroke Welsh Corgi een actief en intelligent hondenras. Gemakkelijk te trainen en leergierig, Pembrokes zijn geweldig met kinderen en andere huisdieren, en u kunt ze vinden in vier verschillende vachtkleuren en aftekeningen.

Geschiedenis

Afkomstig uit Pembrokeshire, Wales, is de Pembroke Welsh Corgi een betoverende hond waarvan de achtergrond doordrenkt is van folklore. Volgens een Welshe legende zou de Pembroke Welsh Corgi uit de holen van elfen en feeën komen!

Volgens de legende waren twee kinderen op een dag op het land om het vee van hun familie te verzorgen, toen ze een paar puppies vonden. De kinderen dachten dat het vossen waren, maar herkenden iets anders aan hen, pakten ze op en namen ze mee naar huis. Hun ouders zagen onmiddellijk dat de pups geen vossen waren, maar honden, en vertelden hun kinderen dat de pups een geschenk waren van de feeën die in de velden leefden. De feeën gebruikten ze om hun rijtuigen te trekken en soms om ten strijde te trekken.

Voor degenen die niet in sprookjes geloven, er zijn historici die zeggen dat de Pembroke Welsh Corgi afstamt van Vallhunds, Zweedse veehonden die door de Vikingen in de 9e en 10e eeuw naar Wales werden gebracht. Anderen denken dat ze afstammen van honden die in de 12e eeuw door Vlaamse wevers naar Wales werden gebracht.

Karakter

Hoewel Pembrokes nog steeds worden gebruikt als werkhonden, worden ze tegenwoordig het meest gezien als gezelschapsdieren. Ze staan bekend om hun vrolijkheid, liefde en intelligentie, maar soms ook hun koppigheid en onafhankelijkheid. Ze zijn gemakkelijk te trainen, maar verwacht niet dat uw Pembroke onderdanig is. Ze denken graag voor zichzelf.