Dwergkees
Dwergkees

Dwergkees

Momenteel zijn er 5 Dwergkees's beschikbaar.Het is moeilijk om het lieve bolletje vacht dat bekend staat als de Dwergkees te weerstaan. Niet alleen is dit ras uber cute, de Dwergkees is een geweldige aanwinst voor het gezin, dankzij zijn volgzame temperament, intelligentie en toewijding. Met een reeks fantastische karaktereigenschappen, en zijn gewoon onweerstaanbaar uiterlijk, werd de Dwergkees de ster van menig huishouden. En om te bewijzen dat je een boek niet op zijn omslag moet beoordelen (hoe schattig hij ook is), is de Dwergkees een uitstekende waakhond - verwacht alleen niet dat hij mensen zal afschrikken. Klein, maar met veel pit, zal de Dwergkees zijn liefdevolle familie stevig bijstaan.

Geschiedenis

De geschiedenis van dit aantrekkelijke hondenras kan worden teruggevoerd tot de Pruisische regio Pommeren, waar het Dwergkees ras geleidelijk ontstond uit de oude Spitz honden die oorspronkelijk werden gebruikt als sledehonden. De naam van het ras kwam oorspronkelijk uit de historische regio Pommeren (nu het huidige Duitsland en Polen). Met een oorspronkelijk gewicht van bijna 30 pond, diende de hond als een bekwame schapendrijver in zijn grotere vorm. Echter, waar de oorspronkelijke Spitz een echte hond was met een rol, is de veel kleinere Dwergkees dat echt niet. Deze werden gefokt om klein en dus schattiger te zijn, en werden in principe gefokt als schoothondjes en show honden. Deze honden, die een forse vier tot vijf pond wogen, werden een onmiddellijke hit onder de adel van die tijd. Zijn natuurlijke vaardigheden in showmanschap maakte ze niet alleen populaire honden om te showen in wedstrijden, maar ook populair in het circus voor zijn uitgaande en winnende persoonlijkheden, evenals hun behendigheid en vermogen om vrij ingewikkelde trucs te leren. Het hebben van een exotische pup om trots in hun armen te tonen was een hit bij de adel van die tijd - en toonde gemakkelijk hun rijkdom en aristocratische positie. De Dwergkees verspreidde zich vanaf dat moment over heel Europa.

Er zijn door de geschiedenis heen enkele beroemde eigenaren van Dwergkeeshonden geweest. Onder hen zijn Marie Antoinette, Mozart, Thomas Edison, en Michelangelo, naast Koningin Victoria die een flink aantal van deze verbazingwekkende kleine hondjes bezat. Koningin Victoria's huisdier was bijzonder klein en piepklein, en diende als een basis voor alle andere Dwergkeeshonden die volgden.

Karakter

Zoals we al eerder zeiden, is de Dwergkees extravert en intelligent. Ze zullen genieten van alle aandacht die ze van uw gezin kunnen krijgen. En omdat ze zo klein zijn, kunnen ze goed reizen, dus uw Dwergkees kan overal vrienden maken.

Vanwege zijn kleine formaat, waardoor hij gevoeliger is voor verwondingen, is de Dwergkees het meest geschikt voor huizen met oudere kinderen. Bovendien kunnen kleinere kinderen uw Dwergkees overprikkeld maken. Huishoudens met oudere kinderen zijn ideaal, omdat Dwergkeeshonden dan meer kans hebben om overladen te worden met de aandacht waar ze naar verlangen. Het is ook een goed idee om uw kinderen te betrekken bij de training - het is een geweldige manier om grenzen te stellen en een sterke band op te bouwen.

De Dwergkees lijdt aan het kleine hondensyndroom, wat betekent dat hij niet weet dat hij een kleine hond is. Daarom zal hij een gevecht aangaan met een veel grotere hond. En omdat de Dwergkees van aandacht houdt, moet u ervoor zorgen dat hij niet te lang alleen wordt gelaten. Zolang uw Dwergkees de beweging krijgt die hij nodig heeft en veel liefde, zal het een uitstekend huisdier zijn