Bordeaux Dog

Bordeaux Dog: Het imposante en aanhankelijke hondenras

De Bordeaux Dog, ook wel bekend als de Franse Mastiff, is een imposant hondenras dat bekend staat om zijn krachtige bouw en aanhankelijke karakter. Dit ras is geliefd bij veel hondenliefhebbers vanwege zijn loyale en beschermende instincten, en is een uitstekende metgezel voor gezinnen en individuen die op zoek zijn naar een betrouwbare en trouwe hond. In dit artikel zullen we kijken naar de geschiedenis, fysieke kenmerken en temperament van de Bordeaux Dog en wat dit ras zo bijzonder maakt.

Geschiedenis van de Bordeaux Dog

De Bordeaux Dog is een oud Frans ras dat al meer dan zes eeuwen bestaat. Dit ras werd oorspronkelijk gefokt voor verschillende doeleinden, waaronder jagen, vee hoeden en als waakhond. In de 19e eeuw werd de Bordeaux Dog steeds populairder als waakhond bij de aristocratie en de rijken, en er werden toen ook standaarden vastgesteld voor het ras. Na de Tweede Wereldoorlog werd het aantal Bordeaux Dogs echter drastisch verminderd en het ras werd met uitsterven bedreigd. Gelukkig werd er door een groep fokkers actie ondernomen om het ras te redden en de Bordeaux Dog is nu weer een populair en geliefd ras over de hele wereld.

Fysieke kenmerken van de Bordeaux Dog

De Bordeaux Dog is een grote hond met een gespierde en krachtige bouw. Dit ras kan een gewicht van 50 tot 70 kg bereiken en een hoogte van ongeveer 60 tot 70 cm. Bordeaux Dogs hebben een kort, glad en glanzend vacht die meestal roodbruin van kleur is, maar kan ook variëren van fawn tot mahonie. Het hoofd van de Bordeaux Dog is groot en massief, met een brede schedel en een korte snuit. De oren van dit ras zijn hangend en de ogen zijn groot en donker.

Temperament van de Bordeaux Dog

De Bordeaux Dog staat bekend om zijn aanhankelijke en beschermende karakter. Dit ras is loyaal en trouw aan zijn baasjes en zal er alles aan doen om hen te beschermen. De Bordeaux Dog is een uitstekende waakhond en zal blaffen en grommen om indringers af te schrikken. Ondanks zijn imposante uiterlijk is de Bordeaux Dog over het algemeen een zachtaardige en liefdevolle hond. Dit ras is geduldig met kinderen en andere huisdieren en gedraagt zich meestal rustig in huis. Het is echter belangrijk om te weten dat de Bordeaux Dog wel veel beweging en ruimte nodig heeft.

Verzorging van de Bordeaux Dog

De Bordeaux Dog heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de vacht van deze hond regelmatig te borstelen om hem glanzend en gezond te houden.

Conclusie

De Bordeaux Dog is een hondenras dat bekend staat om zijn imposante uiterlijk en loyale persoonlijkheid. Met zijn krachtige lichaam en rustige aard is hij een ideale metgezel voor ervaren hondenbezitters die op zoek zijn naar een loyale en beschermende hond.

Gekende aandoeningen

  • Elleboogdysplasie (aandoening elleboog)
  • Heupdysplasie (ontwikkelingsstoornis heup)

Vergelijkbare rassen