Bordeaux Dog
Bordeaux Dog
Bordeaux Dog
Bordeaux Dog

Bordeaux Dog

Helaas, er zijn geen Bordeaux Dog nestjes beschikbaar.
Wilt u op de hoogte gehouden worden van een nieuw nestje? Aarzel dan niet om ons te contacteren.


Het beroemdste lid van dit hondenras speelde samen met Tom Hanks in de film Turner and Hooch uit 1989. Loyaal, zelfverzekerd, en territoriaal, de Bordeaux Dog vereist veel training en socialisatie.

De Bordeaux Dog, ook wel Franse Mastiff en soms Bordeaux Bulldog genoemd, is een relatief korte, gedrongen mastiff. Het gerimpelde hoofd is massief, zwaar en breed.

Geschiedenis

Er zijn talrijke theorieën over de oorsprong van de Bordeaux Dog. Hij zou kunnen afstammen van de Bulldog, de Tibetaanse Mastiff en van de Griekse en Romeinse Molossus, van mastiffs die door de Alanen naar Europa werden gebracht, van de honden van Aquitaine of van Spaanse honden uit Burgos. Aan het einde van de Middeleeuwen, werd de Bordeaux Dog gebruikt als veedrijver en persoonlijke lijfwacht. Veel Bordeaux Doggen stierven tijdens de Franse Revolutie. Na de oorlog nam het aantal weer toe. Raymond Triquet en zijn Franse Bordeaux Dog Club redden het ras. De Bordeaux Dog is nu een gevestigde waarde in Frankrijk en wint aan populariteit in andere landen. Het ras heeft dienst gedaan als oorlogshond, kudde bewaker, veehoeder, waakhond, getraind om stieren, beren en jaguars te vangen, en als jager op zwijnen.

Karakter

De Bordeaux Dog heeft een goed en kalm temperament. Hij is uiterst loyaal, geduldig en toegewijd aan zijn gezin. Onbevreesd en confronterend met vreemden, is hij een eersteklas waak- en beschermhond. Socialiseert zeer goed met andere dieren, liefst vanaf jonge leeftijd om te voorkomen dat hij agressief wordt tegen andere honden. De Bordeaux Dog snurkt en kwijlt. Ondanks zijn geduchte voorkomen is de Bordeaux Dog zacht voor kinderen en gezinsleden.