Shih-Poo

Shih-Poo

Helaas, er zijn geen Shih-Poo nestjes beschikbaar.
Wilt u op de hoogte gehouden worden van een nieuw nestje? Aarzel dan niet om ons te contacteren.


De Shih-Poo is een hond van een gemengd ras - een kruising tussen de hondenrassen Shih Tzu en Toy Poedel. Klein, hypoallergeen en knuffelige metgezellen, deze pups erfden een aantal van de beste kwaliteiten van hun beide ouders.

Geschiedenis

De Shih-Poo is een nieuwer designer hondenras ontwikkeld in Noord-Amerika. Terwijl de poedel ouder uit Duitsland komt, is de Shih Tzu ouder afkomstig van de Chinese Royalty. Als de kenmerken van hun Shih Tzu ouder doorschijnen, zal hun vorstelijke DNA duidelijk worden.

Shih-Poos stammen af van de loyale, schattige Shih Tzu en de intelligente, verfijnde Poedel. Ze zijn ideaal voor iedereen die op zoek is naar een hypoallergeen gezelschapsdier om veel aandacht aan te geven en te verwennen.

Karakter

De Shih-Poo zal kenmerken erven van beide ouderrassen. Voor een goed begrip van hen, is het een goed idee om alles te leren over hun Shih Tzu en Poedel ouders.

Shih Tzus kunnen koppig zijn, maar wat ze tekort komen in trainbaarheid, maken ze tienvoudig goed in persoonlijkheid. Ze zijn ongelooflijk vriendelijk, attent en schattig, terwijl poedels intelligent, trainbaar en actief zijn.

Shih-Poo persoonlijkheden kunnen variëren, maar vallen meestal in het midden van de ouderlijke trekken. De meeste Shih-Poos worden omschreven als vriendelijk en speels. Ze hebben het formaat van een gemiddelde schoothond, en hun gematigde energieniveau betekent dat ze er waarschijnlijk van genieten om urenlang op uw schoot te dutten. Hoewel Shih-Poos genieten van een goede siësta, genieten ze ook van wandelingen en zijn ze dol op speeltijd. Ze leren misschien niet graag nieuwe trucjes, maar genieten wel van interactie en aandacht.

Shih-Poos zijn misschien niet zo blafferig als hun poedelouder, maar ze kunnen u waarschuwen voor eventuele ongenoegens, zoals een gemiste maaltijd, met een enkele blaf tot om de paar minuten tot aan de behoeften is voldaan.