Lagotto Romagnolo - Italiaanse Waterhond
Lagotto Romagnolo - Italiaanse Waterhond

Lagotto Romagnolo - Italiaanse Waterhond

Helaas, er zijn geen Lagotto Romagnolo - Italiaanse Waterhond nestjes beschikbaar.
Wilt u op de hoogte gehouden worden van een nieuw nestje? Aarzel dan niet om ons te contacteren.


Italiaanse Truffelhond; Italiaanse Waterhond;

Lagotto Romagnolo betekent "meerhond uit Romagna," wat een goede naam is voor dit ras, gezien het feit dat deze honden oorspronkelijk hielpen bij de jacht op watervogels in de natte moerasgebieden van Romagna in Italië.

Geschiedenis

De geschiedenis van de Lagotto Romagnolo gaat minstens zo ver terug als de Renaissance in Italië, en waarschijnlijk zelfs nog verder terug dan dat. Honden van dit ras werden oorspronkelijk gefokt als jachtkameraden om te helpen bij het terughalen van watervogels in de moerasgebieden van Romagna. Door hun waterafstotende vacht waren ze zeer geschikt om in koud water te duiken. Tegen het einde van de 19e eeuw werden veel moerasgebieden in de regio drooggelegd, en deze honden zouden zonder werk zijn achtergebleven, ware het niet dat ze dankzij hun superneus uitstekende truffeljagers zijn. Lagotto Romagnolos werden opnieuw ingezet voor deze taak, waarin zij tot op de dag van vandaag uitblinken. Ze zijn het enige ras in de moderne tijd dat specifiek wordt gefokt voor de truffeljacht. Tegen de jaren 1970, nam de belangstelling voor het Lagotto Romagnolo ras een beetje af, en deze honden zouden misschien wel helemaal verdwenen zijn als er niet aan het eind van de jaren 1980 geen enthousiastelingen waren geweest die belangstelling hadden getoond voor het behoud van het ras. Sindsdien heeft de belangstelling voor Lagotto Romagnolos zich verspreid naar landen over de hele wereld. Lagotto Romagnolos worden nog steeds gebruikt voor de jacht op truffels, maar ze worden ook gewaardeerd als trouwe familie metgezellen, en door hun hypoallergene vacht zijn ze wellicht meer in trek bij mensen met een allergie.

Karakter

Lagotto Romagnolos werden oorspronkelijk gefokt als jachtkameraadjes, en ze hebben hun vermogen om te apporteren nog niet verloren, zelfs niet als ze daarvoor vrolijk in het water moeten springen. Veel Lagotto Romagnolos gaan van nature naar het water, en zelfs als je niet van plan bent om te jagen, zullen ze nog steeds genieten van het opsporen van een speeltje en in een goed spel van apporteren. Met hun hoge energieniveau en actieve geest zullen ze de fysieke en mentale stimulatie zeker op prijs stellen.