Bordoodle

Bordoodle

Helaas, er zijn geen Bordoodle nestjes beschikbaar.
Wilt u op de hoogte gehouden worden van een nieuw nestje? Aarzel dan niet om ons te contacteren.


De Bordoodle is een hond van een gemengd ras - een kruising tussen de hondenrassen Border Collie en Poedel. Vriendelijk, speels en intelligent, deze pups erven enkele van de beste kwaliteiten van hun beide ouders.

Bordoodles zijn soms ook bekend als Borpoos en Borderpoos.

Geschiedenis

De Bordoodle is een van de nieuwste hondenrassen, dus er is niet veel nauwkeurige informatie over hoe ze voor het eerst op het toneel verschenen. Maar als je kijkt naar de geschiedenis van hun ouderrassen, kun je beginnen te begrijpen waar de Bordoodle vandaan komt.

Het Poedel ras kan worden getraceerd helemaal terug naar het oude Egypte. Daarna werd de hond in Frankrijk populair als eendenjachthond.

Van de Border Collie wordt gezegd dat hij geliefd was bij koningin Victoria en afstamt van Britse schapendrijvers. Op een gegeven moment stond de Border Collie zelfs bekend als de Schotse Schapendrijver!

Karakter

Als mensen hun Bordoodles beschrijven, zeggen ze meestal dat het zowel zeer sociale als uiterst intelligente honden zijn. Dit is waar. Het gemengde ras schiet meestal goed op met gezinnen en maakt graag deel uit van de dagelijkse activiteiten en routines.

Ze houden ervan om te chillen en te knuffelen, maar doen ook graag mee aan speelsessies met de kinderen. De intelligentie van het ras betekent dat ze ook goed tegen training kunnen en dat ze graag mentaal gestimuleerd worden.