Engelse Bulldog
Engelse Bulldog
Engelse Bulldog
Engelse Bulldog

Engelse Bulldog

Helaas, er zijn geen Engelse Bulldog nestjes beschikbaar.
Wilt u op de hoogte gehouden worden van een nieuw nestje? Aarzel dan niet om ons te contacteren.


De Engelse Bulldog werd oorspronkelijk gebruikt om vee naar de markt te drijven en om te strijden in een bloederige sport genaamd bullbaiting. Vandaag de dag zijn het zachtaardige metgezellen die dol zijn op kinderen.

Geschiedenis

De Engelse Bulldog heeft het imago van een duwboot, krachtig en compact, met de vastberadenheid van een stoomlocomotief, goed geolied en sterk. De Middeleeuwse versie van de Engelse Bulldog (of British Bulldog) wijkt nogal af van de Bulldog zoals wij hem nu kennen. De eerste Bulldog was zeer mastiff-achtig van type. Deze hond was de vervaarlijke 'bullenbijter' die moest vechten met stieren. Van de vroege Middeleeuwen tot ver in de 19e eeuw keken Engelsen graag naar deze 'sport' en gokten naar hartenlust op de uitslag. In het midden van de 19e eeuw werd het 'bullenbijten' verboden. Daarmee kwam bijna een einde aan de Engelse Bulldog. Maar er werd doorgefokt met de honden met het zachtste temperament en zo ontstond de moderne Bulldog. Tegenwoordig is hij lief, aanhankelijk en ook zacht met kinderen.

Karakter

Sociaal en lief, maar met een reputatie van dapperheid die hem tot een uitstekende waakhond maakt, is de Engelse Bulldog een liefhebber, geen vechter. Hij is eerder waardig dan levendig en heeft een vriendelijk hoewel soms koppig karakter. De Engelse Bulldog is vriendelijk en gemakkelijk in de omgang; hij schiet met iedereen op. Hij kan een trage leerling zijn, maar als hij eenmaal iets weet, heeft hij het voorgoed. Bulldogs hebben niet de neiging om te blaffen. Meestal is hun verschijning alleen al genoeg om indringers af te schrikken.