Kleine Keeshond
Kleine Keeshond

Kleine Keeshond

Helaas, er zijn geen Kleine Keeshond nestjes beschikbaar.
Wilt u op de hoogte gehouden worden van een nieuw nestje? Aarzel dan niet om ons te contacteren.


De Kleine Keeshond is een van de oudste hondenrassen afkomstig uit Europa. Attent, energiek en toegewijd, deze pups hebben een aantal van de beste kwaliteiten van alle hondenrassen.

Geschiedenis

De eerste vermelding van de Kleine Keeshond komt van Graaf Eberhard Zu Sayn van Duitsland rond 1450. Hij prees het ras als een dappere beschermer van hun huizen en velden. Veel vroege Kleine Keeshonden leefden in de provincie Pommeren, gelegen aan de zuidelijke rand van de Oostzee dicht bij wat nu Duitsland en Polen is.

De Kleine Keeshond staat bekend als een oud hondenras en een van de oudste afkomstig uit Duitsland en Europa in het algemeen.

Hoewel ze klein van stuk zijn, zijn deze honden zeer waakzaam en luidruchtig. Vissers namen ze mee op hun boten als waakhonden voor hun goederen en handel. Ze werden ook gebruikt op boerderijen om de boeren te waarschuwen voor eventuele indringers in de buurt. In Duitsland worden ze soms aangeduid als Mistbeller, of mestheuvel blaffers, omdat ze graag ergens hoog als een heuvel zaten en de wacht hielden.

Karakter

De Kleine Keeshond is een energieke hond die het gezin graag een plezier doet en graag in het middelpunt van de belangstelling staat. Ze hebben veel energie en rennen liever rond in de tuin of in huis dan dat ze binnen blijven om te knuffelen. Omdat ze zeer actief zijn, spelen ze graag spelletjes waarbij ze rennen en achter speelgoed aanzitten.

Deze kleine pups kunnen op hun hoede zijn voor vreemden en zijn luidruchtig, dus ze kunnen blaffen als ze mensen in de buurt hebben die ze niet kennen. Ze hebben een hoge blaf die voor sommigen "kefferig" klinkt. Ze zijn zeer intelligent maar kunnen ook koppig zijn. Het vergt een trainer met een sterke wil om ervoor te zorgen dat deze pups gehoorzaam en goed getraind zijn. Als u een waakhond wilt die u zal waarschuwen voor iedereen die uw deur zou kunnen naderen, dan kunt u niet veel beter doen dan de Kleine Keeshond.