Labrador Retriever
Labrador Retriever

Labrador Retriever

Helaas, er zijn geen Labrador Retriever nestjes beschikbaar.
Wilt u op de hoogte gehouden worden van een nieuw nestje? Aarzel dan niet om ons te contacteren.


De Labrador Retriever werd gefokt om zowel een vriendelijke metgezel als een nuttig werkhondenras te zijn. Historisch gezien verdienden ze hun brood als helpers van vissers: netten binnenhalen, touwen ophalen en vis uit de kille Noord-Atlantische Oceaan halen.

Geschiedenis

Labrador Retrievers zijn afkomstig van het eiland Newfoundland, voor de noordoostelijke Atlantische kust van Canada. Oorspronkelijk werden ze St. John's honden genoemd, naar de hoofdstad van Newfoundland, Labs dienden als metgezellen en helpers voor de lokale vissers vanaf de jaren 1700.

De honden brachten hun dagen door met het werken naast hun eigenaren, het ophalen van vis die was ontsnapt aan de haak en het binnenhalen van lijnen, en keerden dan terug naar huis om de avond door te brengen met het gezin van de vissers.

Hoewel hun afkomst onbekend is, geloven velen dat de St. John's Dog werd gekruist met de Newfoundland Dog en andere kleine lokale waterhonden.

Buitenstaanders merkten het nut en de goede inborst van de hond op, en Engelse sporters importeerden een paar Labs naar Engeland om te dienen als apporteerders voor de jacht. De tweede graaf van Malmesbury was een van de eersten, en had St. John's honden verscheept naar Engeland ergens rond 1830. De derde graaf van Malmesbury was de eerste persoon die naar de honden verwees als Labradors.

Tegenwoordig worden Labradors ingezet voor het opsporen van drugs en explosieven, opsporing en redding, therapie, hulp aan gehandicapten, en als apporteerders voor jagers. Ze blinken ook uit in alle vormen van hondenwedstrijden: show, veld, behendigheid, en gehoorzaamheid.

Karakter

De Labrador heeft de reputatie een van de liefste rassen te zijn, en dat is welverdiend. Ze zijn vrolijk, willen graag behagen, en vriendelijk met zowel mensen als andere dieren.

Naast een winnende persoonlijkheid, hebben ze de intelligentie en gretigheid om te behagen, waardoor ze gemakkelijk te trainen zijn. Training is zeker nodig omdat dit ras veel energie en uitbundigheid heeft. Dit ras heeft activiteit nodig, zowel fysiek als mentaal, om ze gelukkig te houden. Er is enige variatie in het activiteitenniveau van Labradors: sommige zijn luidruchtig, andere zijn meer ontspannen. Allen gedijen op activiteit.