Shih Tzu
Shih Tzu

Shih Tzu

Helaas, er zijn geen Shih Tzu nestjes beschikbaar.
Wilt u op de hoogte gehouden worden van een nieuw nestje? Aarzel dan niet om ons te contacteren.


De naam "Shih Tzu" betekent kleine leeuw, maar er is niets woest aan dit hondenras. Deze hond is een liefhebber, geen jager.

Geschiedenis

De oorsprong van de Shih Tzu is eeuwenoud, en doordrenkt van mysterie en controverse. Uit een recente studie is gebleken dat de Shih Tzu een van de 14 oudste hondenrassen is, en hondenbotten die in China zijn gevonden hebben bewezen dat honden daar al 8000 jaar voor Christus voorkwamen.

Sommigen geloven dat het ras is ontwikkeld door Tibetaanse monniken en cadeau is gegeven aan Chinese koningshuizen. Er wordt ook gespeculeerd dat de Shih Tzu in China is ontwikkeld door andere rassen te kruisen met de Lhasa Apso of Pekingesen. Ongeacht waar het ras is ontwikkeld - Tibet of China - het is duidelijk dat de Shih Tzu al vanaf de vroegste tijden een geliefde metgezel was. Schilderijen, kunst, en geschriften uit de Tang Dynastie in China (618-907 na Chr.) portretteren kleine honden vergelijkbaar met de Shih Tzu. Verwijzingen naar de honden duiken opnieuw op van 990 tot 994 na Chr. in documenten, enkele schilderijen en houtsnijwerk.

Tijdens de Ming Dynastie (1368-1644), hielden de Chinese koninklijke families Shih Tzu-type honden, en de "kleine leeuw honden" of "chrysant-gezichten" honden werden genoemd in verschillende documenten uit die periode. Het waren naar verluidt kleine, intelligente, volgzame honden die sterk leken op leeuwen.

Karakter

Alle hondenrassen hebben een doel. Historisch gezien was het doel van de Shih Tzu om een metgezel te zijn - en dat is precies wat ze willen zijn. Ze willen gewoon bij je zijn. Verwacht dus niet dat ze gaan jagen, waken of apporteren; dat is niet hun stijl.

Affectie is hun dominante eigenschap, en uw schoot is hun favoriete bestemming. Ze zijn het gelukkigst als ze bij hun familie zijn, aandacht geven en krijgen.