West Highland White Terrier
West Highland White Terrier
West Highland White Terrier

West Highland White Terrier

Helaas, er zijn geen West Highland White Terrier nestjes beschikbaar.
Wilt u op de hoogte gehouden worden van een nieuw nestje? Aarzel dan niet om ons te contacteren.


De beste manier om de kleine West Highland White Terrier hondenras uit Schotland te beschrijven is simpelweg te zeggen dat ze zo vol van zelfvertrouwen zijn dat ze weten dat ze het beste zijn dat er bestaat. Altijd op zoek naar een leuke tijd, zullen ze je aan het lachen maken terwijl ze zichzelf vermaken.

Geschiedenis

De West Highland White Terrier deelt een geschiedenis met die van de Dandie Dinmont, Skye, Schotse, en Cairn Terriers; zij worden allen beschouwd als takken van hetzelfde ras. De West Highland White Terrier is ontstaan in Schotland en werd gebruikt voor de jacht op vos, das, en otter en voor het doden van ongedierte zoals ratten.

Er is niet veel bewijs om de exacte geschiedenis van de West Highland White Terrier vast te stellen, maar velen geloven dat het ras kan worden teruggevoerd tot de zeventiende eeuw en een klein ras van aardhonden die James I van Argyllshire gaf aan de koning van Frankrijk.

Volgens de geruchten over het ras is de witte kleur van de Westie het gevolg van een tragisch ongeluk in de negentiende eeuw, dat plaatsvond toen kolonel Malcolm van Poltalloch op vossenjacht was. De kolonel schoot per ongeluk een van zijn tarwekleurige Cairns dood. Ontredderd, en vastbesloten om dergelijke ongelukken in de toekomst te voorkomen, besloot hij om alleen witte honden te fokken die niet verward konden worden met vossen.

De West Highland White Terrier is bekend geweest onder vele namen, waaronder de Poltalloch Terrier en de Roseneath Terrier, maar hij werd officieel erkend door de Kennel Club van Engeland als de West Highland White Terrier in 1906.

Karakter

De West Highland White Terrier is een dappere, zelfverzekerde, vrolijke, intelligente hond die plezier vindt in de eenvoudigste genoegens van het leven, zoals piepend speelgoed, een buikmassage, en voedsel. Zijn vrolijke karakter en liefde voor het leven maken hem tot een favoriet voor velen, ondanks zijn ondeugendheid.

Hij is vriendelijk en kan met iedereen opschieten, en hij geniet ervan deel van zijn familie uit te maken. Geen volgzaam schoothondje, hij kan pittig zijn. Hij begint zelden een gevecht, maar hij is per slot van rekening een terriër, dus hij zal er niet voor weglopen. Hij is een levendig kereltje dat de avonturen in het leven begroet met een glinstering in zijn ogen en een sprongetje in zijn pas - vooral wanneer hij over je voeten heen maait om bij zijn etensbak te komen.