Whippet

Whippet

Helaas, er zijn geen Whippet nestjes beschikbaar.
Wilt u op de hoogte gehouden worden van een nieuw nestje? Aarzel dan niet om ons te contacteren.


Het Whippet hondenras was de beste vriend van een jager, die snel achter konijnen en ander klein wild aanzat. Vandaag de dag doet het ras mee aan behendigheid, flyball, lure coursing, rally, en gehoorzaamheid en is het een liefdevolle therapiehond.

Geschiedenis

De Whippet is een vrij modern ras, niet veel meer dan een paar honderd jaar oud. Hij werd ontwikkeld in Noord-Engeland, meer bepaald Lancashire en Yorkshire, waarschijnlijk in de late jaren 1700, door Greyhounds te kruisen met snelle, langbenige terriers. Het resultaat was een kleine, snelle hond die vaak werd gebruikt door stropers om te jagen op konijnen en ander klein wild op lokale landgoederen.

De Whippet werd populair bij de arbeiders in Noord-Engeland, die in hun vrije tijd gingen kijken wiens Whippet de meeste konijnen of ratten kon doden of wiens Whippet het snelst was. Whippet races vonden meestal plaats op een rechtlijnig parcours dat zich over wegen en velden uitstrekte. De Whippets joegen op een vod of een stuk stof, en de wedstrijden werden bekend als 'ragraces'.

Karakter

Vriendelijk, rustig en zachtaardig in huis, is de Whippet intens in de achtervolging. Hij heeft een riem of een omheind terrein nodig om te voorkomen dat hij achter een bewegend voorwerp aangaat, of het nu een konijn of een radiogestuurde auto is. Hij blaft niet veel, maar hij is alert. Waakhond? Niet zozeer. Hij zal de inbreker met plezier het zilver laten zien.