Amerikaanse Staffordshire Terrier
Amerikaanse Staffordshire Terrier
Amerikaanse Staffordshire Terrier
Amerikaanse Staffordshire Terrier
Amerikaanse Staffordshire Terrier

Amerikaanse Staffordshire Terrier

Helaas, er zijn geen Amerikaanse Staffordshire Terrier nestjes beschikbaar.
Wilt u op de hoogte gehouden worden van een nieuw nestje? Aarzel dan niet om ons te contacteren.


De American Staffordshire Terrier is een gespierd ras dat bekend staat als sterk voor zijn grootte, maar ze zijn ook liefdevol en aanhankelijk met mensen in het gezin. American Staffordshire Terriers doen niets liever dan samen zijn met de mensen om wie ze geven, of ze nu gaan joggen, spelen in de tuin, of lekker knuffelen op de bank.

Ze zijn intelligent en willen graag behagen, wat ze zeer trainbaar maakt; hoewel, die intelligentie betekent dat ze mentale stimulatie nodig hebben. Krijgen ze die niet, dan zetten ze die sterke kaken in en kauwen ze alles kapot uit verveling. Amerikaanse Staffordshire Terriers kunnen ook hun kracht gebruiken om baasjes met gemak mee te trekken naar waar ze maar heen willen, als ze niet goed getraind zijn. Dit betekent dat ze een sterke, zelfverzekerde trainer nodig hebben die grenzen stelt zonder overdreven streng te zijn.

Geschiedenis

De voorouders van de moderne American Staffordshire Terrier komen uit Engeland en waren een mix tussen Bulldogs en Terrier rassen. Hun gemengde afkomst leverde hen vele namen op, waaronder Bull-And-Terrier Dog, Pit Bull Terrier. Uiteindelijk kwamen ze bekend te staan als Staffordshire Bull Terriers. Deze honden werden gebruikt door slagers om stieren te beheren, jagers om wilde zwijnen te vangen, en boeren om te helpen met het werk op de boerderij en te fungeren als rattenvangers en familie metgezellen omdat ze zo aanhankelijk waren aan mensen. Later werden ze gebruikt in de barbaarse sporten stierengevechten en berengevechten vanwege hun vasthoudendheid, moed en gespierde bouw. Toen deze bloedsporten uiteindelijk werden verboden, werden ze gebruikt in hondengevechten, die helaas tot op de dag van vandaag doorgaan in illegale evenementen. Het is vanwege hun misbruik door mensen dat ze hun reputatie als agressief ras dragen. Rond 1850, vonden veel van deze honden hun weg naar Amerika. Ze begonnen bekend te worden als American Pit Bull Terriers, Pit Bull Terriers, American Bull Terriers, en Yankee Terriers. Rond de eeuwwisseling van de 20e eeuw, werden ze erkend door de United Kennel Club (UKC) als American Pit Bull Terriers. De American Kennel Club (AKC) erkende het ras als Staffordshire Terrier in 1936. In 1976, veranderde de AKC de naam in American Staffordshire Terrier, omdat de Amerikanen een grotere hond hadden gefokt dan de oorspronkelijke Staffordshire Bull Terrier, en deze twee rassen duidelijker van elkaar onderscheiden moesten worden. Sommige fokkers, echter, gaven de voorkeur aan de naam American Pit Bull Terrier van de UKC en behielden deze. Vandaag de dag hebben de American Staffordshire Terrier en de American Pit Bull Terrier nog steeds veel gemeen, hoewel ze al meer dan 50 jaar apart worden gefokt. Er zijn zeer weinig verschillen tussen de rassen, hoewel American Staffordshire Terriers over het algemeen een beetje groter zijn dan American Pit Bull Terriers en een meer volgzame persoonlijkheid lijken te hebben. American Staffordshire Terriers worden nu gebruikt als waakhonden, helpen bij politiewerk, en concurreren in gewicht trekken en behendigheid wedstrijden, maar zijn ook familie huisdieren.

Karakter

De American Staffordshire Terrier wordt gevierd als een familie hond die graag bij mensen in de buurt is. American Staffordshire Terriers zijn nooit gelukkiger dan wanneer ze tijd doorbrengen met hun gezin, of het nu tijdens een krachtige speelsessie is, een lange wandeling, of gewoon lekker knuffelen op de bank. In feite, hoewel ze de reputatie hebben waakhonden te zijn, zullen ze vreemden begroeten met veel likken en genegenheid. Het is vooral hun gespierde bouw en onverdiende reputatie als agressieve "Pit Bulls" die indringers intimideert en hen weghoudt. Dat gezegd hebbende, veel American Staffordshire Terrier eigenaren beweren dat honden van dit ras goed in staat zijn om karakter te beoordelen en de bedoelingen van mensen te kennen, en ze kunnen om die reden uitstekende waakhonden zijn. American Staffordshire Terriers zijn intense honden die zullen trekken, kauwen, graven, en blaffen als ze zich vervelen. Als sterke, atletische honden, kunnen ze moeilijk zijn om mee te wandelen, en ze zullen hun uitlater overal mee naartoe nemen als ze dat mogen. Ze hebben een zelfverzekerde, assertieve trainer nodig die in staat is ze aan de lijn te houden, grenzen te stellen, en ze de juiste mentale en fysieke stimulatie te geven. Ze moeten ook al vroeg leren omgaan met mensen en andere dieren. Hoewel het ras van nature vriendelijk is voor mensen, kunnen ze confronterend zijn met andere honden als ze niet goed gesocialiseerd zijn. American Staffordshire Terriers zijn intelligent, willen graag behagen, en kunnen over het algemeen goed tegen training. Ze hebben graag een taak, of dat nu is als joggingmaatje, neuswerk, behendigheidsparcours of optreden in andere hondensporten. Een trainer die kan voldoen aan de fysieke eisen van de American Staffordshire Terrier en ze bezig kan houden en onder controle kan houden, zal een toegewijde, aanhankelijke en gehoorzame metgezel voor het leven hebben.