Wolfskeeshond
Wolfskeeshond
Wolfskeeshond

Wolfskeeshond

Helaas, er zijn geen Wolfskeeshond nestjes beschikbaar.
Wilt u op de hoogte gehouden worden van een nieuw nestje? Aarzel dan niet om ons te contacteren.


De Wolfskeeshond is een oud hondenras, ooit een metgezel en waakhond op de schuiten en boten die door de kanalen en rivieren van Holland reisden in de 17e en 18e eeuw. Vandaag de dag is hij bijna uitsluitend een gezelschapshond.

Geschiedenis

De Wolfskeeshond is een nauwe neef van de Samojeed, de Chow, de Noorse Elandhond, de Finse Spitz, en de Pomeriaan. In de 17e en 18e eeuw, was de Wolfskeeshond een metgezel en waakhond op kleine schepen genaamd rijnaken op de rivier de Rijn.

De Wolfskeeshond werd de meest geliefde hond van Holland in een tijd van politieke onrust. Holland was verdeeld in twee facties: de prinsgezinden, of volgelingen van de Prins van Oranje, en de patriotten.

Karakter

De Wolfskeeshond werd meer gefokt als metgezel dan als waakhond. Hij is geen jager, noch heeft hij een aangeboren verlangen voor een speciale taak. Hij is, eerst en vooral, een toegewijde vriend.

Hij is ook intelligent en zeer trainbaar. Hij is zelfs zo slim, dat hij een beetje ondeugend kan zijn. Verwacht het onverwachte met deze kerels. Desondanks leert dit ras gemakkelijk de juiste hondenmanieren aan en kan hij het goed doen in de gehoorzaamheidsring.