Australische Herder
Australische Herder
Australische Herder
Australische Herder

Australische Herder

Helaas, er zijn geen Australische Herder nestjes beschikbaar.
Wilt u op de hoogte gehouden worden van een nieuw nestje? Aarzel dan niet om ons te contacteren.


Geschiedenis

Ondanks zijn naam, is dit een in Amerika geboren ras. De Australische Herder werd oorspronkelijk ontwikkeld om vee te hoeden voor veeboeren en boeren in het westen van de VS, en sommige hedendaagse Aussies hebben die taak nog steeds.

Er zijn veel theorieën over welke rassen werden gebruikt om de Australische Herder te creëren. Het is waarschijnlijk dat de voorouders van de Aussie's collie en herder-type honden omvatten die werden geïmporteerd met zendingen schapen uit Australië tijdens de jaren 1840 - vandaar de naam. Fokkers streefden ernaar om hun schapendrijvend vermogen te verbeteren en een hond te creëren die veelzijdig, hard werkend en intelligent was.

Het ras beleefde een groei in populariteit in de jaren na de Tweede Wereldoorlog, die hand in hand ging met een hernieuwde belangstelling voor Western-stijl paardrijden. Menigten op rodeo's of paarden shows, en het publiek van western films of tv-shows, waren onder de indruk van de atletische honden die ze zagen werken naast de cowboys.

Vandaag de dag is de Australische herder nog steeds dezelfde in het oog springende, energieke, slimme hond die zo nuttig bleek voor ranchers en boeren in het oude Westen. Hij is geliefd bij velen en geniet van zijn leven als een familie metgezel, beschermer, en herdershond.

Karakter

Gefokt om opdringerig te zijn met vee, kunnen en zullen Australische herders de dominante rol in huis op zich nemen als je ze niet stevig en zelfverzekerd leiderschap geeft.

Zoals veel herdershonden, zijn Australische herders van nature loyaal aan hun familie, maar afstandelijk tegenover vreemden. Ze moeten vroeg socialiseren - blootstelling aan veel verschillende mensen, bezienswaardigheden, geluiden en ervaringen - wanneer ze jong zijn.

Socialisatie helpt ervoor te zorgen dat uw Aussie puppy opgroeit tot een veelzijdige hond. Hem inschrijven voor een puppy cursus is een goed begin. Regelmatig visite uitnodigen en hem meenemen naar drukke parken, winkels waar honden zijn toegestaan en op ontspannen wandelingen om buren te ontmoeten zal hem ook helpen zijn sociale vaardigheden bij te schaven.