Labradoodle
Labradoodle

Labradoodle

Helaas, er zijn geen Labradoodle nestjes beschikbaar.
Wilt u op de hoogte gehouden worden van een nieuw nestje? Aarzel dan niet om ons te contacteren.


Het is niet verwonderlijk dat de Labradoodle zo snel zo populair is geworden. Oorspronkelijk ontwikkeld om hypoallergene geleidehonden te zijn, werden de eerste geplande kruisingen van Poedels en Labrador Retrievers geregeld door de Royal Guide Dogs Association of Australia.

Het resultaat was een slimme en sociale hond die niet alleen een voor geleidehonden geschikt karakter bezat, maar ook een weinig verharende vacht had. Hoewel de hybride nog geen consistente resultaten boekt in vacht of temperament, zijn het razend populaire en aanhankelijke honden.

Geschiedenis

De Labradoodle werd oorspronkelijk ontwikkeld in Australië om een hypoallergene geleidehond te zijn. In 1989, voerde Wally Conron, die de leiding had over het fokprogramma voor de Royal Guide Dogs Association of Australia, de eerste doelgerichte kruising uit tussen een Standaard Poedel en Labrador Retriever.

Deze eerste kruising van Conron produceerde een hond genaamd Sultan, die niet alleen de hypoallergene vacht had, maar ook de aanleg, intelligentie, en persoonlijkheid om een effectieve geleidehond te zijn. Sultan ging samenwerken met een vrouw in Hawaii en was succesvol in zijn werk. Op dat moment, zagen andere fokkers de verdienste van het kruisen van deze twee rassen.

Net als de Labrador Retriever ouder, steeg de Labradoodle snel in populariteit en is uitgegroeid tot een van de meest gewilde "Doodle rassen". Deze honden worden geproduceerd door het kruisen van een Labrador Retriever met een Poedel, maar multigenerationeel fokken is begonnen in een poging om een levensvatbaar en herkenbaar ras te produceren.

Zowel de Australian Labradoodle Association als de International Australian Labradoodle Association zetten stappen in deze richting, en zij hopen dit designerras in de komende paar jaar de status van geregistreerd ras te geven. Deze groepen hebben grote inspanningen gedaan om fokkers samen te brengen, zodat ze werken aan het bereiken van dezelfde normen door middel van multigenerationeel fokken.

Karakter

De Labradoodle is een intelligente hond die, mits goed opgeleid, een ideaal gezinshuisdier kan zijn. Ze zijn vriendelijk en accepteren en behandelen iedereen als hun beste vriend. Ze zijn toegewijd aan hun gezin en genieten van het leven als een energieke metgezel.

Ze kunnen zachtaardig zijn, maar ook vrolijk, en hun geluk tonen door uitbundig te springen en te spelen. Ze hebben ook de neiging gemakkelijk in de omgang te zijn, omdat de Labradoodle gefokt is om niet agressief te zijn.