Chiweenie

Chiweenie

Helaas, er zijn geen Chiweenie nestjes beschikbaar.
Wilt u op de hoogte gehouden worden van een nieuw nestje? Aarzel dan niet om ons te contacteren.


De Chiweenie is een hond van een gemengd ras - een kruising tussen de hondenrassen Chihuahua en Teckel. Compact, energiek en loyaal, deze pups erven een aantal van de beste eigenschappen van hun beide ouders.

Chiweenies hebben verschillende namen, waaronder Choxie, Weeniehuahua, de Duitse Taco, en de Mexicaanse Hot Dog.

Geschiedenis

Het Chiweenie hondenras kan van nature hebben bestaan door de jaren heen, maar designer fokkers begonnen opzettelijk Chihuahuas en Teckels te mengen in de late jaren 1990, waarschijnlijk in Noord-Amerika.

Fokkers wilden de twee ouderrassen mixen om de rugproblemen te minimaliseren die vaak voorkomen bij teckels met hun lange lichamen. Ze bleven Chiweenies creëren naarmate de vraag naar de gemengde ras pups toenam.

Karakter

Veel Chiweenie liefhebbers omschrijven de persoonlijkheid van deze honden als "pittig". Hoewel ze de grootte van een gemiddelde schoothond hebben, geven ze door hun hoge energieniveau waarschijnlijk de voorkeur aan een spelletje apporteren boven een knuffelsessie.

Sommige Chiweenies kunnen een prooidrift hebben, hoewel de meeste de jachtneigingen van hun Teckel-ouders lijken te hebben verloren. Ze houden echter wel van blaffen. Sommige mensen zouden ze zelfs "kefferig" kunnen noemen. Als u een waakhond wilt die u waarschuwt voor iedereen die uw deur zou kunnen naderen, kunt u niet veel beter doen dan de Chiweenie.