Franse Bulldog
Franse Bulldog
Franse Bulldog
Franse Bulldog
Franse Bulldog

Franse Bulldog

Momenteel zijn er 11 Franse Bulldog's beschikbaar.De Franse Bulldog heeft een lange geschiedenis als gezelschapshond. Gecreëerd in Engeland als een miniatuur Bulldog, vergezelden zij Engelse kantwerksters naar Frankrijk, waar zij hun "Frenchie" bijnaam kregen.

Naast het zijn van metgezellen, dienden ze ooit als uitstekende rattenvangers, maar vandaag de dag is hun taak gericht op het zijn van fantastische familie vrienden en show honden. Zelfs mensen die op een appartement wonen en mensen die voor het eerst een huisdier nemen, zullen dol zijn op dit aanhankelijke ras.

Geschiedenis

De Franse Bulldog komt oorspronkelijk uit Engeland en werd gecreëerd om een toy-versie van de Bulldog te zijn. Het ras was erg populair onder kantwerksters in de stad Nottingham en toen veel kantwerksters emigreerden naar Frankrijk voor betere kansen, brachten ze natuurlijk hun kleine bulldogs met zich mee.

De Franse Bulldog floreerde in Frankrijk en Europa, en zijn charme werd al snel ook ontdekt door Amerikanen. De Verenigde Staten zagen hun eerste Franse Bulldog op de Westminster Kennel Club show in 1896. Het ras kreeg al snel de bijnaam "Frenchie," en het is nog steeds een liefkozende naam die vandaag de dag wordt gebruikt.

Karakter

Dit is een slimme, liefdevolle hond die veel tijd met zijn mensen wil en moet doorbrengen. De Franse Bulldog is een vrolijke avonturier en verdraagt training goed als het op een positieve manier gebeurt met veel voedselbeloningen, complimenten en spelletjes.