Japanse Chin
Japanse Chin
Japanse Chin

Japanse Chin

Helaas, er zijn geen Japanse Chin nestjes beschikbaar.
Wilt u op de hoogte gehouden worden van een nieuw nestje? Aarzel dan niet om ons te contacteren.


Het Japanse Chin hondenras is afkomstig uit Azië, waar ze al meer dan duizend jaar worden gewaardeerd als metgezel. Ze waren een geliefd lid van de Chinese en Japanse keizerlijke hoven, en het was in Japan dat hun kenmerkende uiterlijk werd ontwikkeld.

Geschiedenis

De Japanse Chin is een oud ras dat waarschijnlijk zijn oorsprong heeft aan het Chinese keizerlijke hof. Hij werd zeer gewaardeerd en vaak als geschenk gegeven aan afgezanten uit andere landen, en het was waarschijnlijk als geschenk aan de keizer van Japan dat hij zijn weg vond naar die eilandnatie die hem zijn naam gaf. In Japan werd de Chin niet beschouwd als een hond (inu) maar als een afzonderlijk wezen (chin). Daar werd hij waarschijnlijk gekruist met kleine spaniël-achtige honden en kreeg hij uiteindelijk het uiterlijk dat hij vandaag heeft.

De Japanse Chin bleef onbekend voor de buitenwereld tot 1853 toen Commodore Matthew Perry de haven van Uraga in de buurt van Edo - het huidige Tokio - binnenvoer en Japan introduceerde aan de internationale handel. De Japanse Chin werd een populaire handelswaar en velen werden in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten ingevoerd.

Tot de eerste Amerikaanse eigenaars van het ras behoorden President Franklin Pierce, Jefferson Davis, toenmalig Oorlogssecretaris, en Perry's dochter, Caroline Perry Belmont. Ze werden populair bij mensen van rijkdom en adel. In de Verenigde Staten stond de Japanse Chin bekend als de Japanse Spaniël en hij behield die naam tot 1977.

Karakter

De persoonlijkheid van de Japanse Chin is een echte indicator van de diepgang die deze honden bezitten. Over het algemeen is het een vrolijke en charmante hond die aanhankelijk en intelligent is. Hij is spraakzaam, maar niet blafferig. Chin mensen zeggen dat hun honden graag "zingen" en zullen kletsen om de komst van gasten of vreemden aan te kondigen.

Chin zijn zo gevoelig voor hun omgeving en de emoties van hun mensen dat ze bekend staan om hun persoonlijkheid rond hen te vormen. Als hij in een huis woont dat rustig en somber is, zal de Japanse Chin gereserveerd worden. Als hij in een actief huis woont, zal hij zijn deel doen om de actie levendig te houden.