Pinscher
Pinscher

Pinscher

Helaas, er zijn geen Pinscher nestjes beschikbaar.
Wilt u op de hoogte gehouden worden van een nieuw nestje? Aarzel dan niet om ons te contacteren.


Het Dwergpinscher hondenras werd oorspronkelijk gefokt in Duitsland om te jagen op ongedierte, voornamelijk ratten, in huizen en stallen. Veel mensen denken dat ze zijn ontwikkeld door het fokken van Dobermans tot steeds kleinere afmetingen, en inderdaad, ze lijken op Dobermans. Echter, de Dwergpinscher is een apart en veel ouder ras.

Geschiedenis

Men denkt dat de Dwergpinscher een oud ras is, maar de documentatie kan het slechts tot enkele honderden jaren terug traceren. Hij werd in Duitsland ontwikkeld om ratten in huizen en stallen te doden.

Daar werd hij voor het eerst de Reh Pinscher genoemd vanwege zijn veronderstelde gelijkenis met de reh, of kleine herten, die vroeger in de bossen van Duitsland voorkwamen. Veel mensen denken dat de Dwerg Pinscher is ontwikkeld als een mini Doberman, maar hoewel hij er op lijkt, is hij een apart en veel ouder ras.

De ontwikkeling van de Dwergpinscher begon in 1895 toen Duitse fokkers de Pinscher Klub oprichtten, later omgedoopt tot de Pinscher-Schnauzer Klub. Het was toen dat de eerste rasstandaard werd geschreven. Dwergpinschers werden voor het eerst getoond op de Stuttgart Honden Show in Duitsland in 1900, op dat moment waren ze vrijwel onbekend buiten hun thuisland.

Van 1905 tot de Eerste Wereldoorlog groeide de Dwergpinscher snel in populariteit in Duitsland. Na de Eerste Wereldoorlog werkten fokkers in Duitsland en ook in de Scandinavische landen aan de verbetering van de lijn.

Karakter

Hij heeft een pittige, zelfverzekerde persoonlijkheid die zijn baasjes zowel amuseert als irriteert. Hij is onbevreesd, intens nieuwsgierig, en altijd klaar voor actie. Hij heeft non-stop energie en is intelligent en energiek. Hij is een uitstekende waakhond.

De Dwergpinscher zou net zo goed een detective kunnen zijn. Hij wil alles onderzoeken en als hij niet goed in de gaten wordt gehouden, brengt hij zichzelf in de problemen.