Engelse Cocker Spaniel
Engelse Cocker Spaniel
Engelse Cocker Spaniel
Engelse Cocker Spaniel
Engelse Cocker Spaniel

Engelse Cocker Spaniel

Helaas, er zijn geen Engelse Cocker Spaniel nestjes beschikbaar.
Wilt u op de hoogte gehouden worden van een nieuw nestje? Aarzel dan niet om ons te contacteren.


De Engelse Cocker Spaniel is een middelgroot hondenras met lange oren en een vrolijk karakter. De "Cocker" in hun naam stamt uit hun tijd van jacht op houtsnip in Engeland, hoewel Engelse Cockers ook voor de jacht op vele andere soorten vogels zijn gebruikt.

Geschiedenis

Spaniëls van verschillende grootte zijn er al eeuwenlang. Spaniels zijn er in twee soorten: landspaniels en waterspaniels. Engelse Cockers zijn lid van de landspaniëlfamilie. Ze ontlenen hun naam aan het werk dat ze deden, namelijk jagen op houtsnip, een soort wildvogel.

Tot in de vorige eeuw was het niet ongewoon dat een nest spaniels pups van verschillende grootte had. De fokkers beslisten voor welk doel de pups in hun nesten het meest geschikt leken, afhankelijk van hun grootte, spiermassa, intelligentie en uithoudingsvermogen. Tegen het einde van de 19e eeuw begonnen Britse fokkers de spaniels echter onder te verdelen in specifieke rassen: Engelse Springer, Welsh Springer, Cocker, Field, Sussex, Clumber, en Ierse Water Spaniel.

Alle spaniels die minder wogen dan 25 pond (11,3 kg) werden geclassificeerd als Cocker Spaniels. Er was echter enige onenigheid over een aantal van de gewichtsaanduidingen, dus uiteindelijk werd besloten dat type belangrijker zou zijn dan gewicht bij het bepalen van het ras van de hond. In 1885, werd de Engelse Spaniel Club opgericht. Een van de eerste taken van de club was het creëren van rasstandaarden voor elk van de verschillende spaniel types.

Aan de andere kant van de oceaan, ging de ontwikkeling van Cockers in een andere richting. Amerikaanse fokkers selecteerden voor kleinere honden met een meer afgeronde schedel, kortere snuit, en zwaardere vacht. Tegen 1935, was het duidelijk dat Amerikaanse en Engelse Cocker Spaniels twee zeer verschillende types waren.

Karakter

De Engelse Cocker wordt omschreven als vrolijk en aanhankelijk met een gelijkmatig karakter. Hij is speels, goed trainbaar en vriendelijk voor mensen en andere honden. Engelse Cockers blaffen om u te laten weten dat er iemand aankomt, dus het zijn goede waakhonden, maar als typische spaniels zullen ze de inbreker met plezier laten zien waar het zilver is.